Popeye Village

Селото на Попай Моряка

Малцина от вас вероятно не познават легендарния герой от комиксите и филмите, силния човек и любител на спанака Попай Моряка. През 1980 г. героят дори е превърнат във филм, като в ролята на Попай влиза актьорът Робин Уилямс. А филмовите декори на "Селото на Попай" са създадени в Anchor Bay, близо до Мелиеха, Малта.

Търсене на места за настаняване в Малта

СелотонаПопай е оцеляло до наши дни и е отворено за обществеността под формата на музей на филмовото студио и малък увеселителен парк. Можете да се разхождате сред цветните криволичещи къщи, да се възхищавате на филмовите артефакти или да се потопите в морето на прилежащия кей. Селото е проектирано така, че да забавлява както децата, така и възрастните.

Какво можете да намерите вътре?

Територията на селото на Попай всъщност е много малка и може да се премине за 5 минути. В същото време е толкова интерактивна, че спокойно можете да прекарате тук цял ден.

Актьори във филмови костюми се разхождат сред посетителите, а на всеки час се провеждат обиколки на филмовите студия с екскурзовод, към които можете да се присъедините безплатно.

Можете да надникнете в повечето къщи без допълнително заплащане. Какви къщи от филма ще видите тук?

  • Къщата на Оливия
  • Къщата на кмета
  • Пощата
  • Пекарната
  • Мелницата
  • Пожарната

Филмовият декор се допълва от магазини за сувенири, ресторанти, барове и киносалон, в който се прожектират откъси от филма "Попай Моряка".

Плаж и шезлонги

В дъното на селото има бетонен кей край морето със стъпала директно в морето. Наоколо има удобни шезлонги, където можете да прекарате целия ден.

Още шезлонги, идеални за слънчеви бани, можете да намерите в горната част на комплекса.

Шезлонгите вече са включени в основната входна такса, а наличността им зависи от това колко рано сте пристигнали в селището. През летния сезон те могат да бъдат напълно запълнени до около 11 ч.

Децата могат да се забавляват с мини голф или няколко детски площадки.

Входни такси и работно време

Село Попай е отворено всеки ден от годината. Официалният уебсайт на селото може да бъде намерен на адрес: popeyemalta.com.

  • Юли - септември: от 9:30 до 18:00 ч.
  • Април - юни + октомври: 30 ч: 9:30 до 17:30 ч.
  • ноември - март: 9:30 ч: 9:30 до 17:00 ч.

Входът за селото на Попай е както следва.

Юли-септември Юни + октомври Ноември-декември Януари-май
Възрастни 24 eur 18 eur 14 eur 15 eur
Деца от 3 до 12 години 16 eur 14 eur 9 eur 10 eur

Цените на билетите могат да бъдат малко по-високи по време на Коледа, Великден или карнавал.

Цената на билета включва безплатна пощенска картичка, която можете да вземете от магазина за сувенири, както и пуканки. Те се предлагат в сградата на киното.

Билетите могат да бъдат закупени онлайн на официалния уебсайт: popeyemalta.com или на входа без допълнителна такса.

През летния сезон селцето на Попай се пука по шевовете, препоръчваме ви да го посетите извън лятото или поне през работната седмица, когато е малко по-малко претъпкано.

Изглед към село Пепек

Наблюдателницата на скалата над залива е безплатна за посещение 24 часа в денонощието, през цялата година.

Оттук можете да видите цялото село и да паркирате безплатно на малък паркинг точно до гледната точка (местоположението е показано на google.com/maps).

Как да стигнете до там

Снимачната площадка на филма "Селото на Попай Моряка" се намира в Anchor Bay на около 23 км от летището на Малта и на 2 км от курорта Мелиеха.

С кола

Отбивката е ясно обозначена на всички кръстовища в широка околност на селото. На място има безплатен паркинг, на който през летния сезон ще е проблем да се паркира след 10 ч. сутринта.

В този случай автомобилите са паркирани покрай бордюрите и като цяло през летния период има много интензивен трафик.

Резервирайте кола на летище Малта

С автобус

Селото се обслужва и от автобус номер 101 веднъж на час. Автобусът се движи от курорта Мелиеха, от фериботното пристанище за Гозо или от плажовете Гайне Туфиеха или Голдън Бей.

Можете да се възползвате и от линията "Popeye Village Shuttle" на червените туристически автобуси "City Sightseeing" с двупосочен билет за 12 eur. Местата за качване и информация можете да намерите на уебсайта: citysightseeing.com.mt/popeye-village-shuttle.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Малта.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.