Gnejna Bay

Заливът Гнайс

Плажът в залива Gnejna е най-малко посещаваният от трите плажа в района (Golden Bay, Ghajn Tuffieha). Плажът е разположен далеч от основните туристически маршрути, но това е предимство за много хора. Тук никога няма толкова много туристи, а посетителите често са доминирани от местни жители.

Търсене на места за настаняване в Малта

Заливът Гнейна е красиво място с фотогенични рифове, кристално чиста вода, постепенно навлизане в морето и чудесни възможности за гмуркане с шнорхел по краищата на залива между скалистите рифове. Ето защо плажът Гнежна често е определян като един от най-красивите плажове в Малта.

Плажни съоръжения

Целогодишно има няколко малки павилиона за напитки, шезлонги и чадъри под наем (комплект от 2 шезлонга и чадър струва около 15 евро на ден), обществени тоалетни, малко рибарско селище и най-вече фин златист пясък.

На щандовете за напитки можете да наемете и каяк (8 евро за час) или оборудване за гмуркане с шнорхел (10 евро за ден). Има и много други атракции.

Как да стигнете до там

Плажът Гнежна се намира на около 20 км от летището в Малта и на 6 км от курорта Мелиеха.

С кола

Най-лесният вариант е да пътувате с кола под наем. Непосредствено до плажа има безплатен паркинг (през лятото движението се направлява от надзирател, който често очаква малък бакшиш), но е най-добре да пристигнете рано сутринта, защото в противен случай паркингът обикновено е претъпкан.

Резервирайте кола на летище Малта

С автобус

В миналото автобусна линия 101 се движеше директно до плажа, но тя е претоварена, така че в момента няма автобуси до плажа Гнежна.

Най-близките спирки са в град Мгарр, на почти 3 км (стръмно нагоре), или на 1,5 км пеша по скалите край плажа Ghajn Tuffieha.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Малта.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.