Golden Bay

Златен плаж

Повечето плажове на Малтийския архипелаг са скалисти. Това прави пясъчните плажове още по-ценни. На адрес Golden Bay ще откриете пясъчен плаж, който често се смята за най-красивия в Малта.

Golden Bay Той може да се похвали с фин златист пясък, чистота и сравнително плавно навлизане в морето. Разположен е в широк залив с приятна околност, а гмуркането с шнорхел е добро по краищата в близост до скалистите брегове.

Търсене на места за настаняване в Малта

През летния сезон ви препоръчваме да пристигнете на плажа преди 9 ч. сутринта, тъй като след това трудно ще намерите свободно място.

Удобства на плажа

Голдън Бей е идеалното място за тези, които търсят красива природа, достатъчно голям плаж и необходимите удобства под формата на няколко ресторанта, тоалетни, душове и шезлонги и чадъри под наем.

В същото време на плажа има достатъчно място за тези, които не искат да наемат шезлонги.

По-естествена алтернатива с по-малко ресторанти и посетители може да се намери на около 1 км в залива Ghajn Tuffieha.

Настаняване на плажа

Точно на плажа ще намерите луксозен хотелски комплекс Radisson Blu Resort & Spa, Malta Golden Sands. Цените за нощувка в двойна стая тук варират от 180 eur до 250 eur в зависимост от сезона и наличността.

Цени за шезлонги и ресторанти

Наемането на два шезлонга и чадър на ден струва около 17 евро. Lazy Carrot Могат да се използват и шкафчета за съхранение на лични вещи срещу 5 eur.

На няколко щанда можете да платите и за различни водни дейности, като например наем на скутер (65 eur / 20 минути), наем на каяк (20 eur / 60 минути) или може би каране на надуваем воден банан (40 eur).

Храната в ресторантите е значително по-скъпа, отколкото в по-слабо посещаваните места. За нормален обяд ще платите около 20 eur.

Как да стигнете до там

Плажът се намира в района на Мелиеха, близо до град Маниката, на около 20 км от летището.

С кола

В непосредствена близост до плажа има два по-големи паркинга. По-малкият паркинг е безплатен (или с обслужващ персонал, който коригира трафика и очаква малък бакшиш около 2 eur).

По-големият паркинг е платен. Цената е 10 евро на ден.

През летния сезон очаквайте и двата паркинга да са напълно пълни след 9 ч. сутринта. След това можете да паркирате край пътя, но пътищата са тесни и рискът да одраскате колата си е голям.

Резервирайте кола на летище Малта

С автобус

През лятото ви препоръчваме да използвате автобусния транспорт. На около 50 метра от плажа ще намерите автобусната спирка "Ghajn Tuffieha", която се обслужва от следните линии (средно по 1-2 пъти на час).

Кликнете върху номера на линията, за да видите картата и разписанието.

  • Линия 44 от Валета, Моста, Мгарр и Биркиркара и Моста (честота 30 минути)
  • Линия 101 от градовете Мелиеха, Чиркева, Мгарр, от селището на Попай Моряка и от пристанището с корабче до Гозо или Комино (честота 60 минути)
  • Линия 223 от Бугиба (честота 60 минути)
  • Линия 225 от Слима, Сан Жижан (Пачевил), Пембрук и Бугиба (честота 60 минути)

За цените на билетите и повече информация за автобусите в Малта, вижте глава " Транспорт ".

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Малта.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.