Paradise Bay

Плаж Paradise Bay

Ако търсите по-малък плаж, който да е далеч от центъра на събитията, но да разполага с достатъчно удобства, тогава сте го намерили в Paradise Bay. Малкият пясъчен плаж е разположен между скали и от него се открива гледка към Гозо на хоризонта.

Търсене на места за настаняване в Малта

Единственият недостатък е фактът, че ако пристигнете след 10 ч. сутринта, тогава вероятно няма да има място точно на плажа, нито налични шезлонги и чадъри под наем.

Заливът Парадайс има красиво чиста вода и няколко малки коралови рифа, където гмуркането с шнорхел е отлично. Трябва да си донесете собствено оборудване.

Плажни съоръжения

В непосредствена близост до плажа има по-голям ресторант, който също отдава шезлонги и чадъри под наем (около 15 евро за комплект от два шезлонга и чадър). През летния сезон обаче всички шезлонги обикновено са свалени около 10 ч. сутринта.

Плажът е по-малък, така че очаквайте по-големи тълпи на малка площ.

На разположение са душове и тоалетни, но не се предлагат водни спортове.

Настаняване на плажа

От другата страна на залива, точно до пристанището за лодки на Гозо, ще отседнете в красивия хотел Paradise Bay Resort ****. Цените през лятото са около 120 евро на вечер, но през зимата можете да получите настаняване тук много евтино - от 40 евро.

Как да стигнете до там

Заливът Парадайз се намира на около 1 км от пристанището за лодки на Гозо и Комино, на северния край на остров Малта.

От паркинга и от автобусната спирка до плажа има около 100 стъпала.

С кола

На около 150 метра от плажа ще намерите голям безплатен паркинг. С автомобил се движете от всички части на острова по главния път към пристанището за лодки на Гозо и точно преди пристанището ще забележите добре маркиран ляв завой към Paradise Bay.

Резервирайте кола на летище Малта

С автобус

До паркинга има автобусна спирка.

Тук веднъж на час се движи линия 101 до пристанището за лодки на Гозо, плажовете Ghadira, Ghajn Tuffieha и Golden Bay, както и до селото на моряка Попай.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Малта.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.