Vestrahorn

Sokksnes

Малката планинска верига Вестрахорн на югоизточното крайбрежие е едно от най-фотографираните места в Исландия. Драматичната и точно определена планинска верига в осиротял пейзаж създава загадъчна и магическа панорама.

Сравнете цените на колите под наем - Исландия

Най-високата планина е Клифатиндур, висока 847 метра. Поради непосредствената близост до морето, планините са много стръмни и няма официални пътеки, които да водят до тях. Въпреки това можете да се изкачите до височините по утъпкани пътеки, които предлагат впечатляващи гледки към черните и сивите склонове и океана.

Черният плаж Stokksnes

Най-красивата гледка към цялата планинска верига Вестрахорн се открива от близкия плаж Stokksnes. Той е интересен сам по себе си с дълбокия си черен пясък и огромните туфи трева.

Викингско село

Между плажа Стоккснес и планината Вестрахорн се намира изоставено историческо викингско село, но всъщност то изобщо няма нищо общо с историята.

Построено е през 2010 г. като декор за подготвян филм, който така и не е завършен. Въпреки това реплика на селото остава изоставена на мястото и до днес и можете да я посетите по време на пътуването си до Стоккснес.

Как да стигнем до там?

Вестахорн и плажът Стоккснес са лесно достъпни с кола. Намира се непосредствено на главния околовръстен път № 1 над тунела Алманнаскард.

Най-близкият град е Хьофн, на 18 км, а пътят до Рейкявик е дълъг 466 км (карта на маршрута: google.com/maps).

Можете да поемете по добре поддържан път надясно към плажа Stokksnes, отбивката от главния път е вдясно в посока Рейкявик на около 250 метра преди тунела Almannaskard и е обозначена с указателна табела.

Настаняване

Районът около планината Вестрахорн може да бъде идеална спирка за нощувка по време на обиколка из Исландия. Можете да отседнете точно на плажа под хълмовете в малка къща за гости Vikingcafe свързан с кафене, но цените са високи и започват от около 200 евро на вечер.

В близкия град Хьофн ще намерите цени до половината от тези и много по-голям избор от места за настаняване.

Търсене на места за настаняване - Хьофн

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Исландия.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.