Свинафелсйокутл

Свинафелсйокутл

Един от многото ледени улеи на най-големия ледник в Европа Ватнайокутл се нарича Свинафелсйокутл и заедно със съседния Скафтафел е един от най-лесно достъпните ледникови езици.

Сравнете цените на колите под наем - Исландия

На фона на най-високата планина в Исландия, Хванадалшнукур (2110 м над морското равнище), невероятните форми на синкави до сиви ледникови водорасли просто ще ви хипнотизират.

Освен това ледникът Свинафелсйокутл е много достъпен от двете си страни, където туристическите пътеки водят по нормалния терен. Не се качвайте директно върху ледените маси без водач; те могат да бъдат нестабилни, особено през лятото, и е лесно да паднете в някоя от многобройните пукнатини.

Как да стигнем до там?

Свинафелсйокутл е лесно достъпен, тъй като се намира много близо до околовръстния път, от който има черен, но добре поддържан път с дължина около 2 км.

Разстоянието до Рейкявик е 328 км (вж. картата на маршрута), на 5 км от главния посетителски център Скафтафел и на 57 км от известното ледниково езеро Йокулсарлон.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Исландия.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.