Seyðisfjörður

Seydisfjördur

Град Сейрисфьордур се намира в отдалечен район на Източните фьорди, разположен сред осиротял, но красив пейзаж. Той е популярно място за отбивка от околовръстния път на Исландия, който се намира на 25 км.

Сравнете цените на колите под наем - Исландия

Освен туристите, Сейрисфьордюр посреща веднъж седмично и стотици пътници от континентална Европа - тук се намира единственото пътническо фериботно пристанище на Исландия с услуги до Фарьорските острови и Дания.

Традиционно село и красиви планини

Seyðisfjörður привлича туристите с традиционния си облик на исландско село с типични дървени къщи с цветни фасади и малка църква.

Съвременна атракция е пешеходната зона, водеща до местната църква, боядисана в цветовете на дъгата, вдъхновена от подкрепата на ЛГБТК общността.

Сейрисфьордур е заобиколен от голи планини с височина до 1 000 м и дълъг морски фиорд, които заедно предлагат спиращи дъха гледки. Направете кратка или по-дълга разходка по някоя от многото туристически пътеки около града и останете да пренощувате.

Настаняване

Тъй като в Сейрисфьордур се намира най-важното исландско пътническо пристанище, можете да се възползвате от няколко къщи за гости и хотели, което прави града идеална спирка за нощувка при пътуване из Исландия.

Как да стигна до там?

До Сейрисфьордур се стига по добре поддържан и целогодишно проходим асфалтов път № 93, който води от Егилсстардир, най-големия град в Източна Исландия, на 25 км (вж. картата на маршрута). Пътят сам по себе си е страхотно преживяване, особено последната третина от него, когато се спуска от височина до 700 м към морето с няколко завоя.

Столицата Рейкявик е на повече от 660 км (вж. картата на маршрута).

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Исландия.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.