Reykjadalur

Reykjadalur

Идилично красивата долина Рейкядалур е идеалното място за спиране за няколко часа по време на пътуването ви по Златния кръг. През лятото пищният зелен пейзаж от заоблени хълмове, покрити с трева и вересии, се разкрасява от река Рейкядалса, парещи вулканични фумароли и термални извори.

Сравнете цените на колите под наем в Исландия

Натурален спа център

Долината Рейкядалур е буквално прорязана от термални извори, които образуват няколко неподдържани от човека поточета и рекички. Единствените "неестествени" са дървените пътеки, които водят покрай изворите.

Докато някои от изворите са толкова горещи, че в тях могат да се сварят яйца (и поради това са изключително опасни за плуване), други се сливат със студената вода на река Рейкядалса и образуват естествени басейни с вода с комфортна температура от около 30 °C, която е идеална за плуване.

Предупредителни табели обикновено указват кипящите извори.

Точно извън град Хверагерди ще се натъкнете на друга термална зона, известна като Хверир.

Търсене на места за настаняване - Hveragerði

Как да стигнем до там?

Долината Рейкядалур се намира близо до град Хверагерðи, в близост до главния път 1 на острова, от който трябва да излезете в този град. Преминете през него по асфалтовия път и след около 400 метра завийте наляво по добре поддържан чакълест път. Следвайте го до самия край на пътя до безплатния паркинг.

От паркинга има маркирана пътека по цялото протежение на реката. По протежение на около 4,5-километровия маршрут ще се натъкнете на няколко естествени басейна с топла термална вода, където можете да се изкъпете и да продължите спокойно към хълмовете.

Няма входна такса за района.

Настаняване

Ако искате да навлезете по-навътре в хълмовете, изглежда идеално да пренощувате 1 нощ някъде наблизо.

Най-много места за настаняване ще намерите в град Хверагерди, където можете да отседнете например в хубавия хотел Reykjadalur Guesthouse с цени, започващи от 84 евро на вечер, което е много добра оферта за Исландия.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Исландия.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.