Пловдив

Пловдив

Може би никога не сте чували за втория по големина град в България. Той не е на морето, не е в планината, но би било голяма грешка да го пропуснете по време на обиколката си из България.

В него ще откриете може би най-голямата концентрация на антични, средновековни и съвременни паметници на Балканите. Някои от най-старите паметници включват древните тракийски укрепления или римския амфитеатър, където се провеждат различни театрални представления на открито. Можете да се възхитите и на няколко средновековни църкви и джамии, както и на живописните улички в историческия център.

Накратко, Пловдив се възползва от разнообразната си история, в която са се срещали различни култури и народи, а голяма част от тяхното наследство е запазено и до днес.

Топ 10 хотели в Пловдив

До града се стига много лесно от София, като автобусите и влаковете тръгват на всеки няколко минути. Влакът и автобусът отнемат приблизително еднакво време, а цените са сходни (еднопосочни билети около 8 лв. Близо до града се намира и летище Пловдив, откъдето Ryanair изпълнява полети до Бергамо, Шарлероа и Лондон, например.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в България.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.