Интернет и гнезда в България

България

Разберете дали ще ви е необходим адаптер за електрически контакт, когато пътувате до България, или доколко е достъпен интернет и мобилен сигнал.

Търсене на настаняване в България

Електричество и контакти

Електрическата мрежа в България работи с напрежение 220 V и честота 50 Hz - стойности, които преобладаващата част от често използваните уреди приемат без затруднения.

Контактите и щепселите в България са предимно от тип F (наричан тип Шуко ) и по-рядко от тип С.

Фасунгата тип F има два отвора и чифт заземителни ленти в горната и долната част.

Контактите тип С нямат заземяване (то е заменено с двуфазна защита), като можете спокойно да включите например зарядно устройство за мобилен телефон или самобръсначка.

  • Контакти - F и C
  • Напрежение - 220 V
  • Честота - 50 Hz

Интернет

България е част от ЕС, така че мобилните данни ще работят без роуминг надценка за всички граждани на ЕС, Исландия, Норвегия и Обединеното кралство.

Интернет покритието в България е добро в населените места, но може да има проблеми в по-отдалечените части на планините.

Обществени wi-fi мрежи се предлагат от по-голямата част от хотелите и къщите за гости и са достъпни в много от по-големите ресторанти.

Обадете се на

Когато става въпрос за провеждане на разговори, в България за мобилните оператори от ЕС, Норвегия и Обединеното кралство важат същите правила, както ако се обаждате в страната.

Така че ще се обаждате вкъщи от България на същите цени и тарифи, както ако живеете в ЕС, Норвегия или Обединеното кралство. Не очаквайте допълнителни такси за роуминг, когато пътувате до България.

Ако сте от държава извън ЕС, вземете българска електронна SIM карта за данни бързо и лесно в интернет airalo.com.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.