Интернет и гнезда в Швеция

Швеция

Разберете дали ще ви е необходим адаптер за електрически контакт, когато пътувате до Швеция, или колко широко достъпен е интернет и мобилният сигнал.

Разберете цените на хотелите в Швеция

Електричество и контакти

Електрическата мрежа в Швеция работи на честота 50 Hz и с крайно напрежение 230 V.

Контактитеи щепселите , използвани в Швеция, са "европейски", т.е. тип F с два кръгли отвора. Ако пътувате до Швеция от повечето европейски страни (с изключение на Обединеното кралство, Ирландия и Малта), не се нуждаете от адаптер.

Щепселите тип F са подходящи и за щепсели тип C и E.

  • Контакти - F
  • Напрежение - 230 V
  • Честота - 50 Hz

Интернет

Швеция е част от ЕС, така че мобилните данни ще работят без надценка за роуминг за всички граждани на ЕС, Исландия, Норвегия и Обединеното кралство. Интернет покритието в Швеция е много добро във всички населени места и около тях.

Въпреки това в провинцията, планините и националните паркове може да се окажете без сигнал изобщо.

Обществени wi-fi мрежи са достъпни в по-голямата част от хотелите и къщите за гости, както и в много по-големи ресторанти.

Обадете се на

За обажданията в Швеция за мобилни оператори от ЕС, Норвегия и Обединеното кралство важат същите правила, както ако се обаждате в страната.

Така че ще се обаждате вкъщи от Швеция на същите цени и тарифи, както у дома, ако живеете в ЕС, Норвегия или Обединеното кралство. Не очаквайте допълнителни такси за роуминг, когато пътувате до Швеция.

Ако сте от държава извън ЕС, вземете електронна SIM карта за данни в Малта бързо и лесно в интернет airalo.com.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.