Ферибот до Швеция

Швеция

Въпреки че повечето пътници се отправят към Швеция на някое от многото международни летища или с кола, влак или автобус през моста Йоресунд, до страната има и множество фериботи.

Те са удобни за пътуващите със собствен автомобил на пътешествие из Европа, които се отправят към Швеция от Полша, Прибалтика или Финландия.

Колко струват билетите за всеки маршрут? Кои компании плават до Швеция и колко време отнема круизът? Прочетете в тази глава.

Къде да си купя фериботен билет?

Когато пътувате до Швеция, можете да се възползвате от многото компании, които изпълняват различни маршрути. Най-лесният начин да сравните всички тях е чрез търсачката directferries.com, откъдето можете директно да закупите билета си.

Купете фериботен билет до Швеция

Препоръчваме ви да купувате онлайн, особено когато пътувате с кола през лятото, когато резервациите в последната минута могат да се разпродадат.

До Швеция плаватPolferries, Unity Line, Viking Line, Tallink Silja Line, DFDS, Stena Line, TT Line, Finnlines, FRS Baltic, Eckerö Line, Wasaline.

Колко струват фериботите до Швеция?

Цените на фериботите варират значително в зависимост от конкретния маршрут, но също така и от момента на резервация. Билетите за ферибот приличат донякъде на самолетните билети и с увеличаването на наличностите се увеличават и цените.

Посочваме цените в едната посока, но няма отстъпки за двупосочни плавания.

Маршрутите на фериботите до Швеция са също толкова дълги. Средната цена за пешеходен билет варира между 30 и 50 евро. За автомобил ще платите между 90 и 250 евро.

Сумите обаче са много приблизителни и варират с до 100% в зависимост от конкретния маршрут, компания, дата и наличност.

Колко време отнема фериботът до Швеция?

Най-краткото пътуване е от Фредериксхавн, Дания (3,5 часа), а най-дългите редовни фериботи тръгват от Талин, Естония (17,5 часа).

Времето за плаване варира не само в зависимост от маршрута, но и от вида на кораба и скоростта. По-специално, някои нощни услуги се изпълняват умишлено по-бавно, за да се даде на пътниците достатъчно време за почивка и да се съобразят с приличните часове на тръгване и пристигане.

Как се пътува с ферибота?

Предстои ви да предприемете първото си пътуване с голям ферибот до Швеция? Как става това на такива кораби?

Ако пътувате с автомобил, регистрацията обикновено се извършва 90 минути преди отпътуването, когато се отправяте към големите разпределителни пунктове в пристанището. Плащате за билета си на касите за шофиране или показвате билета си, закупен онлайн.

Купете ферибот до Швеция

След това ще се качите на ферибота по указание на персонала. Всичко е много ясно и добре организирано. Паркирането в недрата и качването на борда може да се сравни с паркиране в надземен гараж.

Ако пътувате пеша, просто се регистрирайте 30 минути преди отпътуването на билетната каса.

На кораба оставяте автомобила си и можете свободно да се движите из всички пътнически зони. Ако не сте платили за каюта, има удобни места за сядане, разпръснати из целия кораб. Можете да се възползвате и от местата за сядане в залите за хранене, дори и да не си поръчвате нищо.

Особено през лятото много пътници вземат със себе си надуваеми матраци на кораба и спят на откритите палуби.

По време на по-дългите маршрути се предлагат и спални каюти за 1 до 6 души с душове. За тях обаче трябва да се плати допълнително и те струват от 60 до 250 евро в зависимост от нивото на лукс.

На фериботите винаги има ресторанти, малки магазини за хранителни стоки, понякога казина, барове или сцени за всякакви представления. Плащането може да се извърши в брой в евро или с кредитна карта.

В посока Великобритания паспортният контрол се извършва преди качването на кораба (т.е. във Франция, Испания или Нидерландия), а също и след пристигането на острова. В другата посока преминавате през паспортен контрол едва при пристигането си.

Кои маршрути се използват?

Вижте списъка на редовните фериботни маршрути до Швеция. Цените са ориентировъчни и посочваме най-ниските налични суми, за които може да се закупи билет. Цената е за 1 автомобил с 1 шофьор. Всеки допълнителен пътник ще увеличи цената от 20 eur на 30 eur.

От Полша

 • Свиноуйшче - Трелеборг: от 95 eur с автомобил (от 43 eur за пешеходци) , круизът трае 6 часа и се извършва два пъти дневно
 • Świnoujście - Ystad: от 95 eur с автомобил (от 44 eur за пешеходци), круизът трае 7 часа и плава 5 пъти дневно
 • Свиноуйście - Малмьо: от 180 eur с автомобил (за пешеходци без автомобил), круизът трае 9 часа и плава 1 път дневно
 • Гданск - Нинешамн: от 235 eur с автомобил (от 88 eur за пешеходци) , круизът трае 18 часа и плава веднъж дневно
 • Гдиня - Карлскрона: от 120 eur с автомобил (от 55 eur за пешеходци), круизът продължава 9,5 часа и плава 2-3 пъти дневно
 • Сравнете и купете фериботни билети от Полша

От Германия

 • Рощок - Трелеборг: от 60 eur с кола (от 35 eur за пешеходци) , круизът продължава 6 часа и плава 5-8 пъти дневно
 • Травемюнде - Трелеборг: от 90 eur с автомобил (от 50 eur за пешеходци) , круизът трае 10 часа и плава 2-4 пъти дневно
 • Travemünde - Малмьо: от 100 eur с автомобил (от 27 eur за пешеходци) , круизът продължава 9 часа и плава 2-3 пъти дневно
 • Кил - Гьотеборг: от 320 eur с автомобил (от 150 eur за пешеходци) , круизът продължава 14,5 часа и плава веднъж дневно
 • Засниц - Трелеборг: от 117 eur с автомобил (от 31 eur за пешеходци) , круизът трае 2,5 часа и плава 0-2 пъти дневно, предлага се само на frs-baltic.com
 • Сравнете и купете фериботни билети от Германия

От Дания

 • Фредериксхавн - Гьотеборг: от 83 eur с кола (от 20 eur за пешеходци), круизът трае 3,5 часа и плава 3-5 пъти дневно
 • Гренаа - Халмстад: от 83 eur с автомобил (за пешеходци без автомобил), круизът трае 4,5 часа и плава 1-2 пъти дневно
 • Хелзингьор - Хелзингборг: от 199 eur с автомобил (пешеходци без автомобил не се превозват), време на плаване 20 минути и плаване на всеки 30 минути, предлага се само на oresundslinjen.dk
 • Сравнете и купете фериботни билети от Дания

От Финландия

 • Хелзинки - център на Стокхолм: от 130 eur с автомобил (от 70 eur за пешеходци), круизът трае 16,5 часа и плава 2-3 пъти дневно
 • Наантали - Капелскер: от 60 eur с автомобил (от 30 eur за пешеходци), круизът трае 8,5 часа и плава 2 пъти дневно
 • Турку - център на Стокхолм: от 60 eur с автомобил (от 17 eur за пешеходци), круизът продължава 10,5 часа и плава 2 пъти дневно
 • Мариехамн - център на Стокхолм: от 130 eur с автомобил (от 30 eur за пешеходци), круизът продължава 6,5 часа и плава 4-5 пъти дневно
 • Лангнас - центърът на Стокхолм: от 102 евро с автомобил (от 55 евро за пешеходци), круизът трае 6,5 часа и плава 1 път дневно
 • Langnas - Kapellskär: от 110 eur с автомобил (от 13 eur за пешеходци), круизът отнема 3,5 часа и плава 4 пъти дневно
 • Екерьо - Грислехамн: от 39 eur с кола (от 10 eur за пешеходци), круизът трае 2 часа и плава 3 пъти дневно
 • Вааса - Умео: от 106 eur с кола (от 42 eur за пешеходци), круизът отнема 4 часа и плава 1-2 пъти дневно
 • Сравнете и купете фериботни билети от Финландия

От Естония

 • Талин - Стокхолм център: от 210 eur с кола (от 90 eur за пешеходци), круизът трае 17,5 часа и плава 3-4 пъти седмично
 • Палдиски - Капелскер: от 155 eur с автомобил (само пешеходци не се превозват), круизът продължава 10,5 часа и плава веднъж дневно
 • Сравнете и купете фериботни билети от Естония

От Латвия

От Литва

 • Клайпеда - Карлсхамн: от 155 eur с кола (от 40 eur за пешеходци), круизът отнема 13 часа и плава 2-3 пъти дневно
 • Клайпеда - Трелеборг: от 170 eur с кола (от 70 eur за пешеходци), круизът отнема 18,5 часа и плава 3 пъти седмично
 • Сравнете и купете фериботни билети от Литва

Карта на фериботите до Швеция

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.