Dingli Cliffs

Скали Дингли

Скалите на Дингли, близо до едноименното село на западния бряг на Малта, са една от най-посещаваните природни забележителности.

Търсене на настаняване в Малта

Величествената стена от бели скали се издига перпендикулярно от морето на височина 253 метра, което я прави и най-високата точка в цялата страна на място, наречено Ta'Dmejrek.

Изходната точка за кратки разходки по пътя е малкият параклис на Света Мария Магдалена, южно от село Дингли.

Разходки по скалите

Ако погледнете туристическите карти (напр. en.mapy.cz), може да ви се стори, че покрай скалите на Дингли има много туристически пътеки.

Реалността обаче е различна и повечето от маршрутите са покрай пътя.

Най-добрата разходка с изглед към скалите може да се направи на малък нос на около 1 км южно от параклиса "Света Мария Магдалена" (местоположение на en.mapy.cz) или в близост до радарната станция (местоположение на en.mapy.cz).

Подгответе се за спиращи дъха гледки към Средиземно море, малки полета, които се спускат стръмно надолу, и най-вече спиращи дъха залези.

Разходки с лодка около скалите

Най-впечатляващата гледка към скалите Дингли обаче се открива от лодка.

Тъй като по цялото западно крайбрежие няма голям град, обиколките с лодка до скалите Дингли обикновено се организират от Валета или от курортите от другата страна на острова. Обикновено те са част от еднодневни екскурзии из остров Малта и Комино.

Цените на круизите варират между 55 и 65 евро. Можете да резервирате круизи на уебсайтовете на тези компании, например.

Как да стигнете дотам

Пътят Triq Panoramika минава по протежение на всички скали, които се простират на повече от 3 км, и до тях може да се стигне за 30 минути с кола от Валета.

С кола

По цялото протежение на пътя има малки импровизирани безплатни паркинги. Най-големият паркинг е при параклиса "Света Мария Магдалена" (местоположението му е посочено в google.com/maps), където работят и няколко сергии за закуски и сувенири.

Резервирайте кола на летище Малта

Скалите са обозначени с пътни знаци на всички кръстовища в по-широкия район и се появяват във всички известни сателитни навигации.

С автобус

Автобусна линия 201 се движи на всеки час по пътя покрай скалите.

Той се движи от историческия град Мдина до летището и спира по пътя си в село Сигиви, мегалитния храмов комплекс Хагар Ким и пещерата Синята гробница. И в двата края - в Мдина и на летището - можете да се прекачите на други автобусни линии, които се движат из цяла Малта.

За цените на билетите и повече информация за автобусите в Малта вижте глава " Транспорт ".

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Малта.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.