Палау

Палау

Палау е оживен курорт в северната част на Сардиния, разположен сред живописен пейзаж с пресечена брегова линия, заливи и скали с особени форми. Служи като отправна точка за пътувания до архипелага Ла Мадалена и като дестинация за релаксираща почивка на плажа с идеални условия за гмуркане с шнорхел, гмуркане и дори голф.

10-те най-евтини хотела в Сардиния

Самият град е пълен с ресторанти, магазини и предлага различни екскурзии или водни дейности.

Търсехте държавата Палау в Океания? Имаме пътеводител и за нея.

Плажове и плуване

Точно в Палау, в западния край на града, се намира хубавият плаж La Sciumara, който е покрит с по-груб златист пясък и е заобиколен от спокойна селска обстановка. Тук можете да наемете шезлонги и чадъри, водни колела или каяци и да си купите закуски от бара.

По цялото крайбрежие, особено западно от Палау, има много други малки плажове, но до повечето от тях може да се стигне само с кола.

Красиви плажове има и на архипелага Ла Мадалена, до който се стига с редовни фериботи от Палау.

Настаняване в Палау

Настаняването в Палау обикновено е в по-малки хотели, курорти или апартаменти. Цените в разгара на сезона варират между 100 и 200 евро на вечер за двама, като през ниския сезон спадат съвсем леко.

Как да стигнете до там

Палау е център за пътуване до архипелага Ла Мадалена, обслужван от обществените фериботи на Делкомар, които се движат на всеки половин час през деня и приблизително веднъж на час през нощта(разписание). Разходката от Палау до Ла Мадалена отнема 20 минути.

До други части на Сардиния може да се стигне с автобуси, които спират в центъра на града:

  • Олбия - автобус 601 (ARST), 10 (SunLines)
  • Олбия - летище - автобус 601 (ARST), 10 (SunLines)
  • Санта Тереза Галура (фериботи Корсика ) - автобус 601 (ARST)
  • Tempio Pausania - автобус 9328 (ARST)

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Сардиния.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.