Ферибот до Сардиния

Сардиния

Фериботите са популярен вид транспорт в Сардиния, особено за пътуващите със собствен автомобил. Но, разбира се, можете да използвате лодките и като пешеходци без автомобил.

Колко струват билетите за всеки маршрут? Кои компании плават до Сардиния и колко време отнема круизът? Прочетете в тази глава.

Къде да си купя фериботен билет?

Когато пътувате до Сардиния, ще използвате услугите на много компании, които изпълняват различни маршрути. Най-лесният начин да сравните всички тях е да използвате търсачката directferries.com, откъдето можете директно да закупите билета си.

Препоръчваме ви да купувате онлайн, особено когато пътувате с автомобил през лятото, когато в последната минута може да се окаже, че няма наличност.

Сардиния се обслужва предимно от Moby, Grimaldi Lines, Tirrenia, GNV, Corsica Ferries и Ichnusa Lines.

Колко струват фериботите до Сардиния?

Цените на фериботите варират в зависимост от конкретния маршрут, но също така и в зависимост от времето на резервация. Билетите за ферибот приличат донякъде на самолетните билети и с увеличаването на наличностите се увеличават и цените.

Средно най-евтиният ферибот до Сардиния е от италианските пристанища Ливорно и Чивитавекия. Пътуване с автомобил и 1 пътник излиза приблизително между 45 eur и 150 eur в зависимост от датите, наличността и компанията. Всеки допълнителен пътник вече е по-евтин и струва между 15 eur и 20 eur. Цените са посочени като еднопосочни, но не се дават отстъпки за двупосочни круизи.

Еднопосочните билети за единични пътници струват от 30 eur. Освен това можете да заплатите допълнително за престой в спална каюта от 30 eur в каюти с 4 легла до 150 eur в луксозни единични каюти.

Цената от френските пристанища е по-висока и за автомобил с 1 пътник започва от 120 eur.

Сумите обаче са много приблизителни и варират с до 100% в зависимост от конкретния маршрут, компанията, датите и наличностите.

Колко време отнема фериботът до Сардиния?

Най-краткият маршрут е от Корсика (около 50 минути), но повечето пътници плават от континенталната част на страната.

Времето за плаване варира не само в зависимост от маршрута, но и от вида и скоростта на лодката. По-специално, някои нощни услуги се изпълняват умишлено по-бавно, за да се даде на пътниците достатъчно време за почивка и да се съобразят с приличните часове на тръгване и пристигане.

Най-бързите маршрути се движат от Италия до Олбия, където фериботът отнема между 6,5 и 9 часа. От Франция пътуването отнема между 13 и 20 часа.

Как работи фериботът?

Предстои ви да се отправите на първото си пътуване до Сардиния с голям ферибот? Как се работи на тези кораби?

Ако пътувате с автомобил, регистрацията обикновено е 90 минути преди отпътуването, когато се отправяте към големите разпределителни площадки на пристанището. През касите на автогарата плащате за билета си или показвате билета си, закупен онлайн.

След това ще се качите на ферибота по указание на персонала. Всичко е много ясно и добре организирано. Паркирането в недрата и качването на борда му може да се сравни с паркиране в надземен гараж.

Ако пътувате пеша, просто се регистрирайте 30 минути преди отпътуването на билетната каса.

На кораба оставяте автомобила си и можете свободно да се движите из всички пътнически зони. Ако не сте платили за каюта, има удобни места за сядане, разпръснати из целия кораб. Можете да се възползвате и от местата за сядане в залите за хранене, дори и да не си поръчвате нищо.

Особено през лятото много пътници вземат със себе си надуваеми матраци на кораба и спят на откритите палуби.

Винаги са на разположение спални каюти за 1 до 6 души с душове. За тях обаче трябва да заплатите допълнително и те струват от 30 до 120 евро в зависимост от нивото на лукс.

На фериботите винаги има ресторанти, малки магазини за хранителни стоки, понякога казина, барове или сцени за всякакви представления. Плащането може да се извърши в брой в евро или с кредитна карта.

Кои маршрути се използват?

Вижте списъка с маршрутите на корабите в Сардиния. Цените са ориентировъчни и посочваме най-ниските налични суми, за които може да се закупи билет. Цената е за 1 автомобил с 1 шофьор. Всеки допълнителен пътник ще увеличи цената от 20 eur на 30 eur.

От континентална Италия

 • Ливорно - Олбия: от 45 eur, круизът трае около 9 часа и плава 4-5 пъти дневно
 • Чивитавекия - Олбия: от 55 eur, круизът трае 6,5-7,5 часа и плава 1-3 пъти дневно
 • Генуа - Олбия: от 75 eur, круизът трае 10-11 часа и плава 2-4 пъти дневно
 • Пиомбино - Олбия: от 60 eur, круизът трае около 5,5 часа и се извършва 3-4 пъти седмично
 • Ливорно - Голфо Аранчи: от 60 eur, круизът трае около 9,5 часа и се извършва два пъти дневно
 • Чивитавекия - Порто Торес: от 50 eur, круизът трае 7,5 часа и се извършва 2-3 пъти седмично
 • Генуа - Порто Торес: от 90 eur, круизът трае 10-11 часа и плава 2-3 пъти дневно
 • Чивитавекия - Каляри: от 150 eur, круизът продължава 13 часа и се извършва 2 пъти седмично
 • Неапол - Каляри: от 150 eur, круизът трае 13 часа и плава 3-4 пъти седмично
 • Чивитавекия - Арбатакс: от 120 eur, круизът трае 9 часа и плава 2-3 пъти седмично
 • Сравнете и купете фериботи от Италия

От континентална Франция

От Сицилия

От Корсика

 • Бонифачо - Санта Тереза Галура: от 70 eur (за пешеходци от 30 eur), круизът продължава 1 час и плава около 5-7 пъти на ден
 • Бастия - Голфо Аранчи: от 75 eur, круизът трае 7,5 часа и плава нередовно около 2-4 пъти месечно
 • Сравняване и закупуване на фериботи от Корсика

От Испания

Карта на фериботите до Сардиния

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.