Arzachena

Arzachena

Град Арзачена е най-близката голяма община до световноизвестния Изумруден бряг с неговите отличителни черти - луксозни и "карибски" плажове, въпреки че се намира на повече от 4 км от морето.

10-те най-евтини хотела в Сардиния

Исторически паметници

Освен близките плажове обаче Арзачена предлага и много исторически забележителности, особено археологически.

Някои от най-добрите от тях включват La Prisgiona, Li Muri, Li Lolghi или Tempio di Malchittu. Историческите останки датират предимно от периода между IV и I хилядолетие пр.н.е., де факто от бронзовата епоха.

Преглед на всички обекти с описания можете да намерите на уебсайта на града gesecoarzachena.it.

Входът за един обект е 4 eur, но има билети с намаление за няколко обекта или пакети за всички археологически обекти, като цените са около 10 eur.

Плажове и плуване

Градът е разположен на около 4 км от брега в подножието на Коста Смералда и в близост до идиличните острови Ла Мадалена. Плуването на плажове, напомнящи Карибските или Сейшелските острови, е едно от най-хубавите неща, които Сардиния може да предложи.

Настаняване

Въпреки че Арзачена не е директно на морето, тя може да бъде добра алтернатива на прекалено скъпите курорти на Изумрудения бряг. Въпреки че цените на местните хотели в разгара на сезона варират от 80 евро на вечер за 2 души нагоре, цените са наполовина по-ниски от тези за настаняване на плажа.

Транспорт

Най-удобното транспортно средство за разглеждане на археологическите обекти в района и плажовете по крайбрежието определено е кола под наем. Разстоянието от летището в Олбия е 26 км, а от Алгеро - 147 км.

До Арзачена може да се стигне и с автобус, като от тези места има чести линии:

  • Олбия - 601, 604
  • Олбия - летище - 601
  • Палау - 601
  • Коста Смералда (Порто Черво, Лакония, Канигионе) - 604
  • Санта Тереза Галура - 601
  • Tempio Pausania - 9318, 9326

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Сардиния.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.