Capo Testa

Capo Testa

Нос Капо Теста е красив, пресечен полуостров, свързан със Сардиния с тясна врата, с малки плажове от двете страни.

Намерете най-добрия хотел на брега на морето на booking.com

Цялото островче Капо Теста е изградено от масивни гранитни скали, оформени от вятъра в причудливи форми. Местните жители често наричат нос Теста "лунен пейзаж", защото точно така изглеждат някои от местата и гледките към странните скални форми.

Гледки, цветя и пешеходни преходи

С тези думи лесно може да се опише посещението на Капо Теста. Скалистото островче предлага богати гледки към морето, континента и скалите, сред които растат пъстри цветя нарциси и газания, особено през пролетта.

Островчето е с обиколка около 10 км и се пресича от няколко пясъчни пътеки. Така се предлагат лесни пешеходни преходи. Планирайте по-активен ден, обиколете острова и завършете пътуването си при малкия фар по залез слънце.

Настаняване

Точно на острова се намира едноименното село Capo Testa, където можете да отседнете в няколко апартамента.

Те обаче често са резервирани месеци предварително, така че няма да имате друг избор, освен да нощувате в Санта Тереза Галура, на 2 км, където фериботите за Корсика пресичат пролива Бонифацио.

Транспорт

До селището Капо Теста, което се намира точно на острова, може да се стигне само с кола. Паркирането е доста сложно в разгара на сезона. Има няколко платени паркинга (около 10 евро на ден), но те са пълни още от ранна сутрин. В този случай често се случва да се паркира отстрани на пътя, свързващ с остров Сардиния, и да се наложи да се извърви останалата част от пътя.

Сравнете цените на колите под наем в Сардиния

Най-близката автобусна спирка (en.mapy.cz) се намира близо до врата на пътя, водещ към полуострова. От центъра на Санта Тереса има линия на Sardabus (спирката се нарича Baia Santa Reparata - Hotel Cala Blu).

След това до Санта Тереса може да се стигне с класическите автобусни линии на ARST или Turmo Travel до следните дестинации:

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Сардиния.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.