La Maddalena

Ла Мадалена

Очарователният архипелаг Ла Мадалена, състоящ се от 7 по-големи и няколко по-малки острова, е разположен само на километър от северния бряг на Сардиния и на една ръка разстояние от Корсика.

Резервирайте хотел в Сардиния предварително с отстъпка

Архипелагът е особено популярен с пресечената си брегова линия, малките заливчета, пясъчните плажове с красиви скали, тюркоазеното и чисто море, чиито рифове са обитавани от много животни, което го прави идеално за гмуркане с шнорхел, както и със спокойната си атмосфера.

Само островите Ла Мадалена и Капрера, свързани с път, са постоянно населени. Най-големият град е Ла Мадалена с неговите романтични тесни улички, пълни с кафенета и ресторанти, и ренесансова архитектура.

Плажове и плуване

Не напразно архипелагът Ла Мадалена е наричан "европейските Сейшели" или "европейският Таити". Местните романтични малки плажове с техните питекантни скали и зеленина наистина напомнят за тези два екзотични архипелага.

Най-много плажове има на главния остров Ла Мадалена, където те са достъпни във всички заливчета, както и на съседния остров Капрера, който е лесно достъпен.

Повечето от по-малките плажове са без съоръжения, но това е по-скоро плюс в местната красива природна среда. Затова не забравяйте да вземете със себе си достатъчно освежителни напитки.

Настаняване в Ла Мадалена

Настаняването е възможно директно на остров Ла Мадалена, където ще намерите много по-малки апартаменти и къщи за гости. Обичайните цени в разгара на сезона са около 120 евро на вечер за двама.

Хотели и настаняване - Ла Мадалена

От останалите острови в архипелага можете да отседнете само на Сан Пиетро в хотелския комплекс Santo Stefano Resort & Spa.

По-богати, но обикновено по-скъпи предложения можете да намерите съответно в Палау на континента и в Сардиния.

Как да стигнете до там

До архипелага няма мостове и може да се стигне само с лодка.

Ферибот Палау - Ла Мадалена

До Ла Мадалена може да се стигне от Палау с многобройните фериботни линии Delcomar, които се движат на всеки половин час през деня и приблизително веднъж на час през нощта. Разходката от Палау до Ла Мадалена отнема 20 минути.

Резервация на билети и разписание: booking.delcomar.it.

Цените са, както следва:

Фериботи Палау - Ла Мадалена
Нисък сезон (октомври-май)
В едната посока
Нисък сезон (октомври-май)
Връщане
Висок сезон (юни-септември)
В едната посока
Сезон (юни-септември)
Връщане
Пътници за разходка 4,10 eur 7,80 eur 4,70 eur 8,70 eur
Автомобил 10 eur 19,60 eur 10,20 eur 20 eur

Автобуси на островите

През летния сезон има няколко автобусни линии, които обикалят островите приблизително веднъж на час и возят пътници от центъра на Ла Мадалена до плажовете на островите Ла Мадалена и Капрера.

Можете да намерите разписания на уебсайта на компанията Turmo travel, която обслужва линиите. Цената на билета е около 1 eur от вестникарската будка или 1,50 eur от шофьора.

За останалите необитаеми острови можете да използвате само услугите на частни компании, които организират полудневни или целодневни круизи от Палау или Ла Мадалена. Цените са около 50 евро на човек.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Сардиния.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.