Costa Smeralda

Коста Смералда

Дългият над 10 км пресечен изумруден бряг е известен с вълшебната си природа, многобройните заливчета и малки плажове с фин бял пясък. Топлото, чисто море и зелените хълмисти брегове подсилват карибската атмосфера.

Резервирайте хотел в Сардиния предварително с отстъпка

Основните курорти на Коста Смералда са малките, красиво озеленени градчета Порто Черво и Порто Ротондо, които имат отличителния белег на луксозни летни курорти. В пристанищата се намират яхтите на световни знаменитости, актьори, бизнесмени и политици, както и най-добрите ресторанти.

Плажове и плуване

Плуването на Изумрудения бряг е едно от най-добрите в Европа и благодарение на Коста Смералда Сардиния е известна като "европейските Кариби".

Плажовете тук са красиви, морето е изключително чисто и спокойно, с много плавен вход.

Пригответе се обаче за по-високи цени в ресторантите и баровете на плажа, както и например за цените на чадърите и шезлонгите, които можете да получите около 25-30 евро на ден за комплект от два шезлонга и чадър.

ТОП 5 на най-красивите плажове на Коста Смералда

  • Spiaggia di Capriccioli - красив пясъчен плаж в залив с плитка и много спокойна вода е разделен на две части от фотогенични скали. Той е популярен сред семействата с деца заради спокойствието си, но и заради добрата достъпност с автомобил.
  • Spiaggia di Marinella - широк и просторен пясъчен плаж в южната част на Изумруденото крайбрежие, също така е най-добре достъпен с обществен транспорт, жп гара Маринела е само на 150 метра
  • Cala Liscia Ruja - най-дългият плаж на Коста Смералда се намира в тих район извън основните курорти, но е лесно достъпен с автомобил
  • Spiaggia del Grande Pevero - любим на известните личности, този плаж е разположен в красива среда от зелени хълмове, скали и кристално чиста вода. Плажът е и средище за водни забавления, където можете да наемете морски каяк, водно колело или водни ски
  • Spiaggia Principe (Portu li Coggi ) - този малък пясъчен плаж, разделен на две части от розови скали, редовно е включван в списъците на най-добрите плажове в света заради своята необуздана природа и чисто синьо море.
  • Карта на най-добрите плажове на Изумруденото крайбрежие

Настаняване Коста Смералда

Хотелите и апартаментите на Изумруденото крайбрежие са сред най-скъпите в цяла Италия.

Най-ниската цена в разгара на сезона за нощувка за двама е около 180 евро, като цените от 300 евро нагоре са стандартни, макар че често става дума за цял апартамент за няколко души, което намалява цената на човек.

Разгледайте местата за настаняване в основните курорти на Коста Смералда, като в идеалния случай резервирайте няколко месеца по-рано!

Ако нямате нищо против да живеете във вътрешността на страната и да пътувате с кола до морето, значително по-евтино настаняване от 70 евро на вечер за двама може да намерите в Арзачена, на 10 км, или в Олбия, един от туристическите центрове на Сардиния.

Как да стигнете до там

За да откриете всички скрити красоти на Изумрудения бряг, определено е най-добре да имате кола под наем. Така ще стигнете навсякъде, дори до най-уединените плажове има път или път с паркинг, който обикновено е безплатен.

Сравнете цените на колите под наем в Сардиния

До плажовете в близост до градовете можете да стигнете само с автобус. До Порто Черво се стига с линия 604 от Арзачена, но до курортите Порто Ротондо има по-добър транспорт, който се обслужва от линия 5 на обществения транспорт в Олбия.

От Олбия до всички курорти се стига лесно с линията 20 на частния превозвач Sun Lines.

Има и автобуси от Порто Черво до Олбия, обслужвани от частния превозвач Caramelli Tours.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Сардиния.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.