Лаго ди Лисия

Лаго ди Лисия

Изкуственото езеро Лаго ди Лисия е основният резервоар на вода за източния бряг. Красивите гори и вълнообразните пейзажи приканват към разходки и много успокояващ престой далеч от шума и суетата на морските курорти.

10-те най-евтини хотела в Сардиния

Тъй като язовирът Лисия е резервоар за питейна вода, тук не може да се плува.

Посетете района по време на пътуването си в Сардиния като интересна промяна между забележителностите и плажовете

Най-старото маслиново дърво в Италия

На северния бряг на язовира спрете до монументалния природен паметник "Olivastri Millenari".

Това е маслиново дърво на почти 4000 години, което определено е най-старото в Италия и със сигурност едно от най-старите в света. Дървото е пораснало до височина 14 метра, а обиколката на ствола му е невероятните 19 метра.

Маслиновото дърво се намира в частния имот на ресторанта и за да влезете в него, трябва да платите 3 евро.

От април до края на октомври ресторантът предлага и панорамни разходки с лодка по езерото Лисия срещу 22 евро. За повече информация посетете уебсайта: olivastrimillenariluras.it.

Настаняване в района

В околностите на язовир Лисия ще намерите няколко модерни и високо оценени курорта, където можете да се насладите на спокоен престой, заобиколени от гори, ливади и полета.

Ние подбираме най-добрите хотели в близост до язовира:

Как да стигнете до там

Около Лаго ди Лисия няма автобуси, но по южните му брегове всеки летен сезон се движи туристическото влакче Trenino Verde от Темпио Паусания до Палау.

Влакът има спирки в краищата на язовира, където можете да слезете и да се разходите около езерото. Разписание и друга информация можете да намерите на уебсайта: treninoverde.com.

Единственият друг начин да стигнете до Лаго ди Лисия е с автомобил, до който се стига лесно по няколко пътя. Следвайте указателните табели до най-близкото село Сант'Антонио ди Галура.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Сардиния.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.