Крепостта Hwaseong

Hwaseong

Историческата, обширна крепост Хвасон в Сувон (понякога наричана Сувон Хвасон) е един от най-посещаваните паметници в Корея. Системата от крепости и стени е построена в края на XVIII в. по време на династията Чосон.

Сравнете цените на полетите до Сеул

От 1997 г. крепостта Хвасеонг е включена в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Дворецът в дългите 5 км стени

Крепостните стени около центъра на Сувон са наистина монументални, като общата им дължина е повече от 5,5 км. Както укрепленията, така и самият дворец Хвасеонг са изключително добре запазени и имат почти същия вид, както при построяването им.

През XVIII в. крал Чонгджо решава да премести седалището на династията Чосон от Сеул в Сувон, на 35 км, който има по-стратегически достъп до морето. Цялата крепостна стена е построена между 1794 и 1796 г., а вътрешният дворец Хаенггун е построен само две години по-късно.

Посещение на крепостта

Най-популярната туристическа атракция е разходката по цялата дълга над 5 км крепостна стена. Можете обаче да посетите и самия дворец Хаенггунг, който не е толкова голям, колкото двореца в Сеул.

Крепостните стени

  • Отворени всеки ден от 9:00 до 18:00 ч. (март-октомври) или 17:00 ч. (ноември-февруари)
  • Цена на билета -1 000 krw

Дворецът

  • Отворен всеки ден от 9:00 ч. до 18:00 ч. (март-октомври) или до 17:00 ч. (ноември-февруари)
  • Цена на билета - 1 500 krw

Можете да закупите и интегриран билет за 6 500 krw, с който да посетите двореца, стените и двата музея на династията Чосон директно в град Сувон.

Официален уебсайт: www.swcf.or.kr

Транспорт до Сувон

Сувон се намира на около 35 км южно от Сеул, но все още е в непосредствена близост до метрото или крайградската железница. От централната част на Сеул дотам се стига за около 40-45 минути.

  • СтанцияHwaseo (приблизително 2,3 км) - тъмносиня линия 1
  • ГараСувон (на около 1,9 км) - тъмносиня линия 1 + жълта линия Суин-Бунданг

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Южна Корея.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.