Badesi

Badesi

Малкият град Бадеси на северозападното крайбрежие бързо набира популярност и все повече туристи се насочват към него. Те са особено привлечени от един от най-дългите плажове в Сардиния. С повече от 8 км непрекъснати пластове от фин бял пясък и чисто море е просто невъзможно да не се насладите на почивката си.

Намерете най-добрия хотел на брега на морето на booking.com

Въпреки че Бадези е малък курорт, той предлага всички необходими услуги - от магазини до аптека, бензиностанции и много възможности за настаняване.

Плажове и плуване

Единственият плаж се простира от Бадези през още по-малкия курорт Пиротто Ли Фрати до Валедория и е с дължина почти 10 км.

На плажа можете да наемете шезлонги или чадъри, да се възползвате от многото предлагани водни дейности и спортове, да наемете каяк или водно колело и, разбира се, да се освежите в някой от многото плажни барове.

Входът към водата е постепенен, но понякога има по-големи вълни поради липсата на залив.

Благодарение на невероятната дължина на плажа, в Бадеси винаги ще намерите достатъчно уединение.

Настаняване в Бадеси

Бадеси става все по-популярен сред чешките туристически компании, които предлагат екскурзии директно тук. Цените обикновено са около 586 евро на седмица, включително полети и транспорт.

Въпреки това в Бадеси лесно можете да се настаните самостоятелно в голям брой частни апартаменти и класически хотели. Цените тук обикновено са по-разумни, отколкото в останалата част на Сардиния, и можете да намерите настаняване дори в разгара на сезона за по-малко от 73 евро на вечер за двама. Но за празниците трябва да резервирате месеци по-рано!

Избираме за вас най-добрите места за настаняване точно на плажа: Club Hotel Residence Baiaverde, La Locanda del Mare, Camping Baia Paradiso

Как да стигнем до там

Най-лесният начин да стигнете директно до плажа е със собствена или наета кола. Самият плаж е на разстояние между 1 и 2,5 км от главния път и курортите. Разстоянието до летище Алгеро е около 85 км, а до летище Олбия - 76 км.

Сравнете цените на колите под наем в Сардиния

Можете обаче да вземете и местен микробус директно до плажа. От центъра на Бадези до плажа Ли Джунчи през деня на всеки половин час се движи малък автобус на Sardabus. От град Бадези до хотелския комплекс Baia delle Mimose също има услуга 4-6 пъти дневно (разписание на: sardabus.it).

До центъра на Бадези има междуградски автобусни линии на дълги разстояния:

  • Алгеро - летище - Digitur bus (1 път дневно по линията Алгеро - Санта Тереса)
  • Олбия (също летище ) - автобусна линия 30 SunLines (1 път дневно)
  • Порто Торес - Digitur bus (1 път дневно по линията Алгеро - Санта Тереса), Sardabus bus (1 път дневно)
  • Сасари - автобус 728 ARST (4 пъти дневно)
  • Кастелсардо - автобус 728 ARST (4 пъти дневно)
  • Санта Тереса Галура - bus 728 ARST (4 пъти дневно), bus Digitur (1 път дневно по линията Алгеро - Санта Тереса)

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Сардиния.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.