Солхаймайокутл

Солхаймайокутл

Солхаймайокутл е най-близкият леснодостъпен голям ледник до Рейкявик и е популярна спирка по околовръстния път. Солхеймайокутл е дълъг 8 км и е най-дългият език на ледника Мирдалсйокутл.

Сравнете цените на колите под наем - Исландия

Можете да се разходите около езерото, което се образува от топящия се ледник, и да минете по твърда земя до нивото на края на езика на ледника, откъдето се открива прекрасна гледка към ледника.

Не е възможно да се изкачите директно по ледника без водач, но има няколко агенции, които предлагат обиколки (включително наемане на екипировка) на ледника Солхаймайокутл и ледените пещери. Цените варират от 14 000 щ.д., а екскурзиите обикновено продължават 2-4 часа. Пешеходни турове по ледника Солхаймайокутл се предлагат от Adventures.com.

Как да стигнем до там?

Ледникът е много лесно достъпен с кола, до него води асфалтов път (№ 221), който се отклонява от главния околовръстен път № 1 на 3 км от езерото.

От Рейкявик до Солхаймайокутл има 165 км (вж. картата на маршрута) и може идеално да се съчетае със спирка на близката останка от самолет DC-3, плажа Рейнисфяра или водопада Скогафос.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Исландия.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.