Rauðisandur

Raudisandur

Един от най-красивите исландски плажове, Rauðisandur, се намира в красивата и уединена област Westfjords, само на кратко разстояние от известните птичи скали Látrabjarg. Дълъг над 9 км, равният плаж е разположен в напълно необитаема зона от голи хълмове и се отличава сред останалите плажове в Исландия, защото не е изграден от черен вулканичен пясък.

Сравнете цените на колите под наем в Исландия

Rauðisandur е покрит с фин златист, а понякога и червеникав пясък, откъдето идва и името му, което се превежда на английски като "Red Sands" (Червени пясъци).

Разходката по привидно безкрайния плаж е един от най-вълшебните моменти, когато пътувате в слабо населената Западна Исландия. В ясни дни оттук може да се види дори малкият ледник Снефелсйокутл.

Как да стигнете дотам?

Пътят от Рейкявик е дълъг около 390 км, като по-голямата част от него минава по асфалтов път 62, който в последните кратки участъци е заменен от черни пътища 612 и 614. Особено 614 е много криволичещ и тесен, но е проходим с повишено внимание за всички видове превозни средства през лятото, докато през зимата е напълно затворен.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Исландия.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.