Cotai Strip

Cotai Strip

Районът в средата на остров Тайпа, създаден чрез изкуствено свързване със съседния остров Колоан в началото на хилядолетието, днес е дестинация номер едно в света за любителите на казината и хазарта.

Името "Котай" е съчетание от имената на бившите острови Колоан и Тайпа, които са обединени от зоната на казиното.

Покажи цени за хотели с казина в Макао

Известната ивица Котай с огромните си хотели и казина отдавна е надминала Лас Вегас по брой посетители.

Вдъхновение от Лас Вегас

Стрип Котай в Макао не отрича вдъхновението си от Лас Вегас. Дългият и широк булевард е осеян с огромни хотелски комплекси и обществени казина, които са сред най-големите в света.

Много от казината и хотелите на Котай Стрип се управляват от същите компании, които работят на Лас Вегас Стрип, така че външният вид на хотелите или имената на казината са повсеместни.

Въпреки това Cotai Strip има предимство пред Лас Вегас в своята компактност, където казината са разположени близо едно до друго и придвижването между тях е лесно пеша през покрити и климатизирани търговски пасажи, автоматични монорелси и автобуси.

Какви казина мога да намеря на Cotai Strip?

Cotai Strip се отнася до централната част на остров Тайпа.

По централния булевард Estr. до Istmo са разположени най-известните казина на Макао с хотелски комплекси и търговски центрове. Кликнете върху името на хотела, за да видите наличността и цените.

Курортите Venetian, Parisian и Londoner са забележителности на Котай Стрип с реплики на най-известните забележителности на градовете, на които са кръстени.

Докато се разхождате по централната част на Cotai Strip, ще се натъкнете на реплики на камбанарията "Свети Марк" във Венеция, Айфеловата кула в Париж и Биг Бен в Лондон.

В източната част на Cotai Strip се намират най-скъпите и най-големите казина в Макао.

Западната част на Cotai Strip е заета предимно от класически големи луксозни хотели със собствени казина, но те не могат да се сравнят по размер например с The Venetian.

Вход към казината и търговските центрове

Входът в повечето казина на Cotai Strip е ограничен само до 21-годишна възраст. В противен случай няма преки входни такси, дори ако не сте отседнали в хотела.

Големите казина са свързани с дълги покрити коридори, които са пълни с луксозни модни бутици, бижута, магазини за багаж и други аксесоари.

Входът във всички търговски зали е безплатен за широката публика.

Транспорт в Cotai Strip

Освен с таксита, до Котай Стрип е доста лесно да се стигне и с обществен транспорт.

Между казината и летище MFM в Макао се движи автоматична монорелсова железница, но автобусните линии са по-удобна и значително по-честа услуга.

Следните автобуси се движат по главния булевард между казината Venetian, Parisian, Londoner и Studio City:

  • Praca de Ferreira do Amaral - линии 21A, 25, 25AX, 26A
  • Исторически център (спирка Ponte 16) - линии 26, 26А, MT4
  • Portas do Cerco (граничен пункт за китайския град Zhuhai) - линии 25, 25AX, 51X, MT4
  • Летище - линии 26, 51X, MT4
  • Пристанище Тайпа - линии 26, MT4
  • Пристанище Макао - линия 56
  • Плаж Hac Sa - линии 15, 21A, 26A
  • Колоан - линии 15, 21А, 25, 26

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Макао.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.