Карта и география на Макао

Макао

Търсите местоположението на Макао на картата? Открийте всички географски забележителности на Макао.

Изберете хотела с най-добро централно местоположение

Къде е Макао?

Макао се намира в южната част на Китай на малък полуостров и 1 остров. Бреговете му се мият от Южнокитайско море.

Градът е в непосредствена близост до континентален Китай и след изграждането на тунелно-мостовия комплекс "HZMB" има сухопътна граница със специалния административен район Хонконг.

Онлайн карта на Макао

Разгледайте няколко карти на Макао, за да откриете лесно къде да отседнете, къде е най-голямата концентрация на забележителности или туристически маршрути.

География

Макао се състои от полуостров Макао и 2 бивши острова на юг - Тайпа и Колоан. Мелиорацията между островите е създала новия район Котай, в който се намират предимно нови казина. Този район на практика е слял островите Тайпа и Колоан в един голям остров.

Обикновено целият остров се нарича Тайпа или Котай, а терминът "Колоане" се използва най-вече за селището с колониална архитектура в южната част на острова.

От 1912 г. насам площта му се е утроила от 40 на 115 кв. км чрез изграждането на нови изкуствени острови и полуострови. Макао е една от най-малките територии в света.

Полуостровът и островите са свързани с мостове.

Макао е в съседство с Жухай на границата с Китай и между двата града има голям обмен на стоки и движение на населението в двете посоки.

В Макао няма полета или обширни природни зони. Единствената гориста местност е бившият остров Колоан, през който водят няколко туристически пътеки.

Макао в цифри

В края на тази глава представяме и някои интересни географски данни за Макао.

  • Най-високата планина - Колоан Алто (172 м над морското равнище)
  • Най-дългата река - в Макао няма естествени реки
  • Съседни области - 2 (континентален Китай, Хонконг)
  • Дължина на бреговата линия - 90 км
Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.