Безопасност и сигурност в Макао

Макао

Какви са рисковете за здравето в Макао? Безопасен ли е и къде са местата с най-висока престъпност?

Изберете хотел с изглед към Макао

Здравни рискове

През лятото в Макао е много горещо и особено хотелите са изключително климатизирани. Препоръчва се да вземете със себе си лек суитчър или пуловер, ако планирате да останете по-дълго в климатизираните зони.

Нивото на хигиена в ресторантите е на добро ниво и ако спазвате основните хигиенни правила, не смятаме, че е необходимо да се ваксинирате.

В Макао няма екзотични болести.

Здравни грижи и възможно лечение

Макао се счита за много напреднала страна с високоразвито и превъзходно здравеопазване.

Всички туристи трябва да имат предвид, че всяко лечение се заплаща в брой веднага след посещението при лекаря и се договаря със застрахователната компания за възстановяване на разходите едва със задна дата.

Питейна вода

Въпреки че официално водата от чешмата е годна за пиене, местните жители преваряват, филтрират или купуват бутилирана вода. Като цяло се препоръчва вместо това да се пие бутилирана вода.

Задължителни ваксинации

За Макао не се изискват никакви ваксинации; това е стандартна развита страна, в която няма тропически болести.

Рискове от бедствия

Сезонът на тайфуните продължава от юли до септември и Макао има добре развита система за ранно предупреждение. Нивата на риск имат скала от 1 до 10 и при нива от 8 до 10 не се препоръчва излизане навън.

Силен тайфун връхлита Макао средно веднъж на всеки 3 години.

Престъпност

Макао е безопасна страна с ниско ниво на престъпност. Въпреки това е необходимо да се внимава за джебчии, особено в претъпканите туристически места в историческия център.

Възможно е също така да бъдат притеснявани на улицата от проститутки, които примамват клиенти, или от хора, които искат пари. Те са прилично облечени (често в костюми) и са измамници.

Тежките престъпления като убийства, отвличания или изнасилвания са рядкост в Макао.

Важни контакти

Когато сте в Макао, трябва да знаете следните телефонни номера.

  • Пожарна служба: 999 / 110 / 112
  • Бърза помощ: 999 / 110 / 112
  • Полиция: 999 / 110 / 112

Международният телефонен код на Хонконг е +853.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.