Туристическа виза за Макао

Макао

Какви документи за пътуване са ми необходими, за да пътувам до Макао? Мога ли да пресека границата между Хонконг и Макао или континентален Китай без виза?

10-те най-добри хотела в Макао

Виза

Въпреки че Макао официално е част от Китай, благодарение на обширната си автономия то поддържа собствена визова политика поне до 2049 г.

За разлика от континентален Китай, където се изисква виза от посолство, гражданите на по-голямата част от държавите в света не се нуждаят от виза, за да влязат в Макао.

За пътуване до Макао е достатъчен паспорт, валиден още 6 месеца след напускане на страната.

За пълна информация относно визите и изискванията за влизане в страната посетете официалния уебсайт на правителството на Макао: gov.mo.

Пътуване до Хонконг

Хонконг има същия статут в рамките на Китай като Макао и също така не изисква от пътуващите да имат туристически точки. Въпреки това Хонконг е отделна автономна единица и затова трябва да имате паспорт, когато пътувате от Макао до Хонконг. Не се изисква виза.

Пътуването от Хонконг до Макао с автобус или кораб е директно (извън Китай).

Пътуване до Китай

Трябва да имате виза, когато пътувате от Макао до континентален Китай, въпреки че технически това е една държава. Китай дори не позволява краткосрочно безвизово влизане на сухопътната граница при пътуване от Макао.

Други документи

Макао има много отворен подход в миграционната си политика. Няма проверки за настаняване или пари. При пристигането си трябва да попълните имиграционен документ за пребиваване, който се дава в самолета.

В Макао не се изисква обратен билет или билет за следващата дестинация, но авиокомпанията може да го изисква и е добре да имате всичко готово.

Митнически разпоредби

При влизане в Макао от чужденците се изисква да попълнят карта за пристигане.

При безмитен режим всеки може да внесе 1 литър алкохол, 100 цигари, 10 пури или 100 грама тютюн.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.