Традиционна храна в Макао

Макао

Каква храна да не пропускате по време на престоя си в Макао?

Маканската кухня

Храната в Макао е уникална комбинация от португалска и китайска кухня. По време на 400-годишното португалско управление тук са внесени традиционни европейски подправки и зехтин, които не се използват много в местната китайска кухня. Видове кухня:

Португалска кухня - много ресторанти съобщават, че предлагат традиционна португалска кухня, но само по-добрите ресторанти в югозападния край на полуострова предлагат истинска традиционна португалска кухня. Опитайте duck de cabidela (гърне с яхния от патица) - не изглежда много изискано, но е добро, bacalhau (осолена треска), caldoverde (супа
с картофи, зеле и чоризо), feijoada (тенджера с варен боб и наденица) и pastéis de nata (ванилови сладкиши от бутер тесто, пълни с крем от яйчен жълтък).

На остров Тайпа ще откриете António и Miramar, които са традиционни португалски ресторанти, но са сред по-скъпите. Пекарната Lord Stow's Bakery, благодарение на която Pastéis de nata станаха известни в Макао, се намира на Колоан, а Margaret's Cafe e Nata е популярно кафене в стария град.

Маканска кухня - това е комбинация от китайска кухня, повлияна от португалското влияние, особено по отношение на използването на европейски подправки. Много ресторанти твърдят, че предлагат традиционна португалска храна, но тя е предимно маканска. Добре познат ресторант е Riquexó.

Сред традиционните ястия са бадемови бисквити (сушени китайски бисквити, традиционен сувенир), galinhas à africana (пилешко със сос пири-пири), galinhas à portuguesa (пилешко с кокосово къри), pork chop bun (макански хамбургер - свинско на скара в кифличка), beef jerky (нарязано на парчета говеждо месо) и minch (кайма с парченца картофи и ориз).

Димсумът (панирани питки с пълнеж от месо) или морски дарове също е много популярен и се твърди, че в Макао те са по-добри, отколкото в Хонконг. В стария град можете да откриете много обикновени ресторанти, които предлагат храна за MOP3 0, но менюто в повечето случаи е само на китайски, така че трябва да избирате по картинки или просто да посочите нещо.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.