Туристическа виза за Кабо Верде

Кабо Верде

Виза

Визите за Кабо Верде са премахнати и гражданите на ЕС могат да пътуват свободно до Кабо Верде без нужда от виза, като максималният им престой е 30 дни.

Въпреки това са запазени незначителни бюрократични мерки и пътниците трябва да заплатят т.нар. такса за сигурност Taxa de Segurança Aeroportuária (TSA) преди да влязат в страната.

  • Почивки в Салу
  • Почивки в Боа Виста

Такса сигурност

Всеки чуждестранен турист е длъжен да плати данък сигурност при влизане в Кабо Верде през международното летище Sal SID, Boa Vista BVC или Praia RAI. Цената на този данък е 3 400 cve.

Той може да бъде платен по няколко начина:

  • онлайн поне 5 дни преди пристигането в Кабо Верде.
  • чрез туристическа агенция (не се препоръчва)
  • на летището при пристигане

Онлайн плащането може да се извърши просто чрез официалния уебсайт www.ease.gov.cv. Ще попълните кратък регистрационен формуляр и ще платите таксата с кредитна карта. Обменният курс от CVE към CZK ще бъде преизчислен според текущия курс на вашата банка.

Туристическите агенции ще ви предложат да заплатите тази такса заедно с екскурзията. Това не е препоръчително, тъй като те ще начислят допълнителна такса за тази услуга и таксата за сигурност ще бъде 0 eur 11 eur вместо 29 eur.

Последният вариант е да платите таксата на място. Този вариант е особено подходящ, ако предприемате екскурзия до Кабо Верде в последния момент и не можете да успеете да попълните онлайн формуляра повече от 5 дни преди отпътуването. Сумата може да бъде платена на летището в евро или с кредитна карта.

Други документи

Вашият паспорт трябва да е валиден повече от 6 месеца след завръщането ви. Това правило се спазва много стриктно в Кабо Верде, така че проверете паспорта си отрано. От друга страна, няма други ограничения за влизане, не се проверява сума в брой и не се изисква билет за връщане.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.