Какво да правите в Кабо Верде

Кабо Верде

Плажове

Кабо Верде е рай за любителите на безкрайните бели плажове. На остров Боа Виста се намира плажът Санта Моника (известен на местно ниво като Curranlinho), кръстен на по-известния си аналог в Лос Анджелис. Този на Кабо Верде е дълъг 8 км и на него няма хотели, така че можете да се насладите на разходка почти сами. Мили от крайбрежието предлагат и плажа Кабо Санта Мария, където можете да видите ръждясалите останки на потънал испански кораб.

  • Почивки в Сал
  • Почивки в Боа Виста

Сърфинг, уиндсърфинг, кайтсърфинг

Благодарение на вълните на Атлантическия океан, Кабо Верде е много популярен сред любителите на водните спортове. Всеки по-голям населен плаж предлага курсове по кайтсърф, сърф или уиндсърф. Тези спортове са особено популярни на наветрените острови като Боа Виста и Сал.

Гмуркане

Въпреки че на пръв поглед не изглежда така, в Кабо Верде има добри условия за гмуркане. Можете да видите риба тон, платноходка, костенурки, но също така и по-малки акули и дори китове през летните месеци, ако условията са подходящи. На морското дъно край остров Сал има няколко потънали кораба. Някои от тях са само на няколко метра под повърхността.

Фермата за костенурки

Костенурките са символ на Кабо Верде. За съжаление наблюденията им са ограничени както от годишното време, така и от строгите разпоредби. На остров Боа Виста се намира една от най-големите популации на костенурки в света. Възрастните женски снасят яйца на острова през лятото, а малките костенурки се излюпват от края на август до ноември.

Пустинята Виана

Във вътрешността на Боа Виста се намира пустинята Виана, където финият бял пясък е нанесен от Сахара. Ентусиастите могат да се спуснат по дюните с четириколки или пясъчни дъски.

Карнавал

Миндало, столицата на Сао Винсенте, е най-космополитният град на архипелага. Тук се провеждат няколко музикални фестивала, а карнавалът дори се смята за втория по големина в света след Рио де Жанейро.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.