Придвижване Кабо Верде

Кабо Верде

Обикновено на всеки остров има по един главен път, който е дълъг не повече от няколко десетки километра. Освен няколко микробуса, на острова има само таксита за туристи, така че най-добрият начин за придвижване е да наемете собствена кола или мотоциклет/скутер.

Все още нямате резервирана почивка?

 • Почивки в Салу
 • Почивки в Боа Виста

Наемане на кола/скутер

Гъстотата на качествените пътища и пътеки в Кабо Верде е ниска и трябва да очаквате по-скоро неасфалтирани, отколкото асфалтирани пътища. Поради тази причина препоръчваме да наемете автомобил, а не 4х4. Силно ви съветваме да не наемате скутер.

Когато шофирате по главната пътна артерия, внимавайте за всякакви дупки и неравности по пътя. Шофирайте внимателно.

Трафикът на островите е минимален и местните шофьори спазват законите за движение по пътищата. Маркировката е подобна на европейската и местната маркировка.

Колко струва да наемете кола или скутер за един ден?

 • По-голям джип (Nissan Navara, Suzuki Vitara) 70 eur
 • Автомобил 4х4 (Dacia Duster, Suzuki Jimmy) 55 eur до 60 eur
 • акар с нормално задвижване (Fiat Panda, Renault Kwid) 46 eur
 • задвижване на четирите колела 40 eur
 • скутер 30 eur

При наемане на автомобил очаквайте задължителен паричен депозит от 200 eur до 400 eur в зависимост от вида на автомобила.

Автомобилът може да бъде нает от лица с валидна шофьорска книжка и на възраст над 21 години. Препоръчваме ви да вземете със себе си международна шофьорска книжка, въпреки че няма да ви е необходима при наемане на автомобил.

Наемът не може да се резервира онлайн, а само на място.

Бензиностанции можете да намерите в близост до големите градове, а цената на литър бензин е била около 135 cve през 2022 г.

Обществен транспорт

Общественият транспорт на островите се осъществява под формата на микробуси. В големите градове като Прая или Миндело също се движи обществен транспорт.

В допълнение към микробусите, на островите работят и таксита. Цените на такситата от летището до града започват от 10 евро и нагоре.

Транспорт между островите

Транспортът между островите на Кабо Верде се осъществява с морски фериботи или по въздух.

С кораб около Кабо Верде

Между островите има редовни фериботи (фериботи), обслужвани от кабовердинската компания CV Interilhas по 6 различни маршрута, свързващи островите по различни начини, включително най-посещаваните Сал и Боа Виста.

Въпреки това корабните услуги не са чести и могат да бъдат отменени в зависимост от лошото време. Например между Сал и Боа Виста има 2 плавания седмично. 50-километровият маршрут отнема между 3 и 3,5 часа.

Налични маршрути:

 • L1: Санто Анто - Сао Висенте
 • L2: Сао Висенте - Сао Николау - Сал - Боа Виста
 • L3: Сао Висенте - Прая/Фого/Брава
 • L4: Brava - Fogo - Praia
 • L5: Sal - Boa Vista - Praia
 • L6: São Nicolau - Praia / Fogo / Brava

За конкретна карта на маршрутите, включително часовете на връзките, моля, посетете уебсайта на корабната компания.

Билетите трябва да бъдат закупени най-малко 2 часа преди отпътуването, а за онлайн плащане се приема само VISA. За повече информация посетете cvinterilhas.cv.

Кабо Верде по въздух

Кабо Верде има една основна авиокомпания , Cabo Verde Airlines, но тя лети от всеки остров до Лисабон. Ако искате да летите вътрешно, ще трябва да отидете на уебсайта на по-малката авиокомпания Bestfly Cabo Verde.

Авиокомпаниите свързват големите острови един с друг, иначе всички полети се насочват към летище Прая. Полети между Боа Виста и Салем не се предлагат, трябва да си купите два еднопосочни билета само през Прая.

Еднопосочните билети струват около 8 000 cve. Можете да ги закупите на адрес bestflycaboverde.com.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.