Бурано

Бурано

В идеалния случай комбинирайте пътуването до Мурано с пътуване до още по-отдалечения и романтичен Бурано. Островът ще ви погълне напълно със своята спокойна атмосфера, цветни къщи и тесни канали. Нещо повече, като един от малкото острови в лагуната, местните жители са повече от туристите. Цветният Бурано може и да е малък, но е трудно да го напуснете и да се върнете във Венеция...

Резервирайте настаняване в Бурано

В идеалния случай планирайте деня си така, че вечерта да се озовете на Бурано и да вечеряте тук. Тук ще намерите повече от достатъчно романтични ресторантчета, а със спокойната атмосфера ще се насладите много повече.

Рисувани къщи и ръчно изработени дантели

Бурано всъщност представлява система от няколко миниатюрни острова, свързани помежду си с канали и мостове, които са осеяни с романтични къщички, боядисани в ярки цветове. Тук не търсете коли или мотоциклети, а само лодки и тротоари.

Докато по-големият и по-известен Мурано е известен с производството си на стъкло, Бурано има дълга традиция в ръчно бродираната дантела, която е основният местен сувенир.

Посещението на Бурано може да отнеме само половин час, но може да се влюбите в него дотолкова, че да искате да прекарате тук всеки ден от престоя си във Венеция.

Настаняване

Търсите спокойно място за престой в автентична обстановка без туристически блясък? Тогава Бурано е идеалното място. Вечер всичко ще утихне и ще имате тъмните улици само за себе си. В Бурано можете да отседнете предимно в малки и добре оценени частни къщи за гости или апартаменти:

Местоположение и транспорт

До Бурано може да се стигне с редовен корабен транспорт.

Пътуването от центъра на Венеция отнема 40 минути с линия 12 или 65 минути с линия 14.

Можете да намерите разписанията на всички изброени по-долу маршрути с един поглед на уебсайта: avm.avmspa.it/orari.

  • Центърът на Венеция (станция F.te Nove) - линия 12 (честота 30 минути) и нощна линия N
  • Центърът на Венеция (станция San Marco) - линия 14 (честота 60 минути)
  • Мурано - линия 12 (честота 30 минути) и нощна линия N
  • Mazzorbo - линия 12 (честота 30 минути) и нощна линия N
  • Торчело - линия 12 (честота 30 минути) и нощна линия N
  • Treporti - линии 12 (честота 30 минути), 14 (честота 60 минути) и нощна линия N
  • Punta Sabbioni - линии 12 (честота 30 минути), 14 (честота 60 минути) и нощна линия N
  • Лидо - линия 14 (честота 60 минути)

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Венеция.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.