Гробище Сан Микеле

Гробище Сан Микеле

Островчето Сан Микеле е малко встрани от пътя на туристите, но се намира на един хвърлей от Венеция. Целият остров служи за единственото гробище във Венеция. В града просто няма място, затова всички мъртъвци отиват на мястото на последния си покой тук.

10-те най-добри хотела във Венеция

Островът с правоъгълна форма и размери около 400х500 м е изцяло заобиколен от стена, така че отвън изглежда малко мистериозно, но в действителност е красиво духовно място, което определено си заслужава да посетите за кратко.

Растящият остров Сан Микеле

Тъй като е единственото място за погребение в историческа Венеция, остров Сан Микеле се разширява изкуствено с течение на времето, за да покрие поне отчасти нуждата. Изола ди Сан Микеле е използвана за първи път като гробище през XV в. и продължава да служи за тази цел и днес.

Последното разширяване с няколкостотин погребения е извършено през 2013 г.

Архитектурната красота на острова

Посетете остров Сан Микеле не само заради неговата духовно спокойна атмосфера, но и заради архитектурните му съкровища. По-специално, църквата Сан Микеле от 1469 г. с красивата си бяла фасада от тавертино заслужава да бъде посетена, наред с други причини, защото е първата чисто ренесансова сграда на острова.

Монументалните и скъпи гробници на известни и богати хора също заслужават внимание. В крайна сметка погребението на Сан Микеле е много скъпо дело поради липсата на място и спецификата на острова и в днешно време само най-богатите могат да си го позволят. Така повечето от обикновените жители на Венеция се погребват в традиционните гробища на континенталната част на Местре.

Работно време и входни такси

Разбира се, няма входна такса за гробището.

То е отворено всеки ден между 7:30 ч. и 18:00 ч.

Местоположение и транспорт

Сан Микеле се намира на около 1 км от историческия център на Венеция и остров Мурано. За да стигнете до тук с редовните линии на вапорето (воден автобус), слезте на спирка "Cimitero", където спират линии 4.1, 4.2, 12 и 13.

Разписанията на всички тези маршрути можете да намерите ясно на уебсайта: avm.avmspa.it/orari.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Венеция.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.