Оросей

Оросей

Големият залив Голфо ди Оросей, в източната част на Сардиния, е една от най-красивите части на крайбрежието и разполага с "най-добрите" плажове. Сред най-известните са Кала Мариолу, Кала Луна или плажовете около малкия курорт Кала Гононе.

10-те най-евтини хотела в Сардиния

Основният център на региона обаче е град Оросей, разположен в северното подножие на планината Супрамонте и на около 1,5 км от морето.

Плажове и плуване

Оросей разполага с един от най-дългите плажове в Сардиния , състоящ се от Spiaggia di Marina di Orosei и Spiaggia Su Barone. Общо ще се насладите на повече от 6 км брегова линия, покрита с фин златист пясък, като голяма част от плажа е защитена от слънцето със зрели борови дървета.

В средата на плажа Su Barone пясъчна ивица е отделена от сушата от соленоводното езеро Stagno Petrosu, което е важно място за размножаване на много видове птици.

Въпреки че местните плажове са отдалечени на повече от 1 км от град Оросей, те предлагат удобства като шезлонги и чадъри под наем, водни колела, водни спортове и, разбира се, ресторанти и плажни барове. Колкото по-близо сте до града, толкова по-оживен е плажът, докато колкото по-далеч отивате, толкова по-уединено може да се насладите.

И обратното, потърсете поредица от малки плажове, разделени от скали и скални образувания, на около 4 км северно от селищата Сас Линас Сикас и Кала Либерото.

Настаняване

Цените за настаняване в Оросей са около 80 евро в разгара на сезона и под 70 евро на вечер в двойна стая в слабия сезон.

Повечето от по-евтините оферти ще намерите в по-малкия курорт Кала Либерото, който все още е административно част от Оросей. Въпреки това, поради лошата достъпност на плажовете с обществен транспорт, вероятно ще имате кола под наем и следователно настаняването по-далеч от центъра на Оросей няма да е проблем.

Транспорт

Поради недостъпността на плажовете и сравнително голямото разстояние на града от морето, най-добрият начин да стигнете до Оросей е с кола.

Сравнете цените на колите под наем в Сардиния

Градът се намира на главния път SS125, който следва цялото източно крайбрежие на Сардиния. Разстоянието до Олбия е 83 км, а до Каляри - 217 км.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Сардиния.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.