La Caletta

La Caletta

Малкото градче Ла Калета е скрито съкровище на плажните ваканции в Сардиния. Малкият, тих курорт е разположен на източния бряг и е осеян с дълги плажове на север и на юг.

Резервирайте хотел в Сардиния предварително с отстъпка

Ла Калета предлага всички удобства, ресторанти, магазини и красива околност, покрита със зрели борови гори.

Плажове и плуване

Независимо дали ще тръгнете на север или на юг от центъра на Ла Калета, винаги има 4 км разходка покрай някои от най-красивите плажове на Сардиния.

На север се намира Spiaggia di Su Tiriarzu, а на юг - Spiaggia di La Caletta.

И двата плажа се отличават с много фин снежнобял пясък и богати възможности за всички. По-близо до La Caletta семействата с деца ще се насладят на плажовете с богати съоръжения и лек достъп до водата, докато по-далеч от центъра на по-откритото море ще се радват любителите на кайтсърфинга и уиндсърфинга, а в покрайнините - тези, които обичат спокойствието и уединението.

Настаняване

Ла Калета не се отличава от средните цени в Сардиния и в разгара на летния сезон очаквайте да платите около 120 евро на вечер в по-малки къщи за гости и от 120 евро на вечер за двама в класически хотел.

Транспорт

Ла Калета се намира в непосредствена близост до главния път SS125 на около 51 км южно от Олбия. И на двата плажа има няколко големи платени паркинга (около 7 eur на ден).

В центъра на града има автобусни спирки, но не и покрай плажовете. Въпреки това можете да стигнете пеша до основните части на плажа в рамките на 10 минути от автобуса. За разписания до конкретни градове от списъка по-долу щракнете върху номера/наименованието на линията:

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Сардиния.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.