Cala Gonone

Cala Fuili

Кала Гононе е разположена на брега на Голфо ди Оросей, чиито плажове са сред най-красивите в Европа, особено уединените Кала Мариолу и Кала Луна, до които се стига само с лодка от Кала Гононе.

10-те най-евтини хотела в Сардиния

Кала Гононе е разположен сред зашеметяващ пейзаж от стръмни варовикови планини и самото пътуване по криволичещия път от високото плато до брега е страхотно преживяване.

Плажове и плуване

В допълнение към гореспоменатите плажове, можете да плувате и директно в Кала Гононе.

Тиха крайбрежна алея, пълна с малки ресторантчета и магазинчета, се простира покрай красивата скалиста брегова линия с хълмист фон. Местните плажове са много чисти и покрити с фин златист до червен пясък. Те са оборудвани с шезлонги и чадъри под наем, душове, тоалетни и разнообразие от водни спортове.

Плажовете на Кала Гононе са тихи и интимни с много удобен достъп - те са практически в самия център на града.

Плаж Кала Фуили

Малък път води на юг към залива Голфо ди Оросей, в края на който се намира красивият чакълест плаж Кала Фуили. Този плаж е един от най-достъпните сред зашеметяващите заливи на залива Оросей.

Всъщност можете да стигнете до плажа по асфалтовия път и да паркирате на малкия безплатен паркинг.

Разходки с лодка

Кала Гононе е един от центровете, откъдето можете да предприемете разходка с лодка по крайбрежието на Голфо ди Оросей, където ще се натъкнете на най-красивите кътчета на Сардиния.

Открийте например плажа Кала Луна или Кала Мариола и се отправете на еднодневна екскурзия с лодка.

Двупосочните билети струват от 45 до 60 евро в зависимост от сезона и просто се разходете из пристанището, където ще намерите много оферти от различни корабни компании.

Настаняване в Кала Гононе

В Кала Гононе очаквайте предимно по-малки частни квартири, апартаменти и къщи за гости. Цените тук в разгара на летния сезон започват от 100 eur на вечер за двама, но ако резервирате добре предварително (около 5-7 месеца), можете да получите цени под 90 eur на вечер.

Как да стигнете до там

До Кала Гононе се стига по новия път SP26, който се отклонява от главния околовръстен път на Сардиния южно от Доргали.

Паркингът в Кала Гононе е платен и се заплаща по 0,50 евро за 30 минути, но не повече от 8 евро на ден.

Сравнете цените на колите под наем в Сардиния

Ако не разполагате с кола под наем, можете да вземете и автобус до Кала Гононе. От вътрешния град Нуоро, до който има чести връзки от Каляри, Олбия и Сасари, автобусна линия 520 пътува до Кала Гононе 4-5 пъти дневно.

В разгара на сезона до летище Олбия се движи и директен автобус Deplano.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Сардиния.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.