Плаж Cala Mesquida

Cala Mesquida

В най-източната част на острова се намира един от най-красивите - а според мнозина и най-красивите - плажове в Майорка. В малкото курортно селище Кала Мескида от полегат залив се открива красив и чист пясъчен плаж с естествена среда и божествени гледки на леко хълмистия бряг.

Водата в морето е кристално чиста и със сравнително лек вход, така че плуването тук е подходящо дори за деца.

Дори в пика на сезона плажът Кала Мескида няма да е претъпкан, но въпреки това предлага всички необходими удобства - от шезлонги и чадъри под наем до приличен набор от водни дейности и плажни барове и ресторанти.

Настаняване

В Кала Мескида има няколко ваканционни къщи и апартаменти, като цените започват от 110 евро на вечер. Значително по-голям избор от хотели и други места за настаняване ще намерите в по-големия курорт Кала Ратхада, на 8 км. Цените тук започват от около 73 евро на вечер.

Едни от най-добре оценените и най-евтини места за настаняване са апартаментите в Кала Мескида.

Как да стигнете до там?

Най-добрият начин да стигнете до тук е с кола под наем. От Палма можете да пътувате на 80 км до другия край на острова за около час и четвърт. В Кала Мескида има много безплатни места за паркиране.

Сравнете цените на колите под наем

Най-близкият голям курорт е Кала Ратхада, на 8 км, където през летния сезон се движи микробусна линия 422(разписание).

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Майорка.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.