Cala Ratjada

Cala Gat

Една от най-известните гледки, които се появяват в каталозите на туристическите агенции и на снимки в интернет търсачките, е от курорта Кала Ратхада на източния бряг на Майорка. На испански език името често се транслитерира без "т" на Cala Rajada.

Резервирайте вашия хотел в Майорка предварително

Плаж Кала Гат и други заливи

По-конкретно това е малкият плаж Кала Гат в края на града в идиличен залив. Финият пясък на плажа се влива свободно и много плавно в тюркоазените води на плиткия залив, а около него има борови гори и ниски скалисти участъци.

Плажът е идеален за деца поради финия си пясък и постепенното навлизане в морето. Основният му недостатък обаче е пренаселеността, която може да бъде изключителна в разгара на сезона. Тук няма да намерите чадъри под наем или барове, но центърът на Кала Ратхада е само на около 250 метра.

Но, разбира се, Кала Ратхада предлага и много други плажове, начело с популярните Кала Агула или Кала Мол, където ще намерите всички удобства, с които сте свикнали от една морска почивка.

Нос Капдепера и фарът

На около 1,5 км от центъра на Кала Раджада можете да се насладите на красива гледка към морето от скалистия нос Фар де Капдепера, където се издига романтичният бял фар от 1861 г.

Настаняване

Въпреки че Кала Ратяда е сравнително малък и тих курорт, в него има повече от достатъчно хотели, къщи за гости и апартаменти, от които да избирате. Цените през летния сезон започват от около 51 евро на вечер за двойна стая, а през ваканциите - от около 73 евро. Това означава, че Кала Ратхада е един от най-евтините курорти в Майорка.

Кои са най-евтините и най-добрите места за настаняване в Кала Ратхада? Разгледайте нашите съвети:

  • Hostal Cala Ratjada - много прост, но чист хотел в центъра на града е най-евтиният и чудесен избор за настаняване с цени под 55 евро на вечер
  • Bell Port Hotel - спокоен хотел 3* в тихата част на курорта, близо до центъра и плажовете на север
  • Hotel Cala Gat - един от най-добрите 4* хотели в града, освен това се намира само на няколко метра от популярния Кала Гат

Как да стигнете до тук?

Повечето пътници се отправят тук с кола. От Палма по-голямата част от пътя е удобна магистрала, така че можете да изминете 70-те километра за около час шофиране. Можете да паркирате безплатно по улиците или на обществени паркинги.

Но Кала Ратхада разполага и с прилични автобусни връзки. Има няколко линии, които се движат тук (кликнете върху номера на линията за разписание и карта на маршрута):

  • 411 (Капдепера, Манакор, откъдето можете да се прекачите на Палма)
  • 422 (Кала Мескида) - само през лятото
  • 423 (Фонт де са Кала, по-малък курорт южно от Раджада) - само през лятото
  • 424 (Capdepera, Cala Millor, Sa Coma, s'illot, Porto Cristo) - само през лятото

За повече информация относно цените на билетите и плащането вижте глава " Транспорт ".

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Майорка.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.