Capdepera

Capdepera

Капдепера е живописен град в източната част на острова, близо до курорта Кала Ратхада. Основната му забележителност е историческият укрепен замък от XIV в., който в продължение на векове е служил за защита от пиратски нападения.

Резервирайте хотела си в Майорка предварително

Замъкът Кастел де Капдепера (Castell de Capdepera ) се извисява над града на 172-метров хълм и е поръчан от крал Джеймс II точно през 1300 г. Арагон като защита на морските пътища около Майорка.

Работното време на Кастил де Капдепера варира в зависимост от сезона. През зимата е от 10:00 до 17:00 ч., а през лятото - до 19:00 ч. През януари и част от февруари той е затворен. За да влезете, платете само 3 евро.

Как да стигнете до там?

От Палма до Капдепера се стига за около час с кола. 75-километровият път се изминава предимно по магистрала, а в града можете да паркирате безплатно навсякъде.

Лесно е да стигнете до тук и с автобус. Кликнете върху номера на линията по-долу за информация за маршрута, разписанието и цената:

  • 411: Кала Ратхада, Манакор (трансфер до Палма)
  • 424: Кала Ратхада, Кала Бона, Кала Милор, Са Кома, Портокристо

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Майорка.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.