Пещерата на дракона

Cuevas del Drach

Пещерите на дракона (на испански: Cuevas del Drach ) се намират между Манакор и Порто Кристо в източната част на острова. Те са споменати за пръв път през 1338 г., но са изследвани едва много по-късно - през 1880 г. от немския спелеолог М. Ф. Вил, който за пръв път изготвя подробен план, и през 1896 г. от френския спелеолог Е. А. Мартел, който открива частта, достъпна за посетители и днес.

Най-голямото езеро, което е с дължина около 170 м и на места достига дълбочина до 12 м, е наречено на негово име. Именно на това езеро обиколката включва и кратък, приблизително десетминутен концерт, когато квартет от играчи плава с лодки. След концерта е възможно да се разходите с лодка на няколко метра до изхода.

Общият маршрут на обиколката е малко над 1 километър, а температурата вътре се поддържа постоянна 18°C с влажност до 95%, което е от съществено значение за растежа на декорациите. Тези сталактити растат тук в продължение на милиони години, украшенията са осветени и ако се вгледате внимателно, можете да видите фосилни останки от миди и морски животни.

Резервирайте хотела си в Майорка предварително

Входни такси и работно време

Входът в пещерите е винаги само на час, от 10:00 до 17:00 ч. през лятото (от май до октомври) и от 10:30 до 15:30 ч. през зимата.

Вход:

  • Възрастни - 16,50 евро при плащане онлайн / 17,50 евро на място
  • Деца под 12 години - 9,50 eur при плащане онлайн / 10,50 eur на място

Билети се купуват винаги за определен час, когато отделните входове имат ограничен брой посетители, определено препоръчваме да закупите билети онлайн на официалния уебсайт: cuevasdeldrach.com.

През летния сезон често се случва билетите вече да не се предлагат на място.

Как да стигнем до там?

Пещерите на дракона се намират в покрайнините на Порто Кристо. Внимавайте, в близост до града има и други по-малки пещери, наречени Cuevas dels Hams, затова следвайте табелите за "Cuevas del Drach".

От Палма дотук се стига за около 45 минути след удобно 60-километрово пътуване по магистралата. На входа има голям безплатен паркинг.

Ако не искате да наемате кола, точно на входа има и автобусна спирка, на която спира автобус 401(разписание и карта), пътуващ от Палма и курорта Кала Милор.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Майорка.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.