Как да стигнем до Майорка

Cala Gat

Майорка е остров, който е отдалечен на повече от 180 км от най-близкия континент, поради което е ясно, че на практика единственият начин да стигнете до него е със самолет.

Със самолет

Островът разполага с едно единствено международно летище, на което се извършват всички редовни и чартърни полети. Вижте пълна информация за транспорта до/от летището, услугите или колко време трябва да сте на летището преди полета си. Palma de Mallorca PMI .

Връзките на Майорка със света са отлични през цялата година, но особено през летния сезон.

Много чести са връзките главно с континенталната част на Испания, Германия и Обединеното кралство.

През лятото има директни полети на дълги разстояния до Ню Йорк.

Къде да купите билети до Майорка

В идеалния случай купувайте самолетни билети до Майорка 3 до 4 месеца предварително за най-ниска цена, ако летите през летния сезон. През зимата можете да закупите евтини билети с нискотарифни авиокомпании дори няколко седмици преди заминаването.

Можете да закупите билети от уебсайтовете на авиокомпаниите или чрез някоя от търсачките за полети.

Търсене на полети до Майорка

Следните авиокомпании предлагат най-много полети до Майорка.

  • Vueling.com - Директни полети до няколко испански дестинации, както и полети с прекачване в цяла Европа през Барселона
  • iberia.com - полети до Мадрид и по-нататък до цял свят
  • Ryanair - директни полети до над 100 дестинации в цяла Европа
  • easyJet - полети предимно до Обединеното кралство, Западна и Централна Европа
  • и много други

С ферибот

До Майорка може да се стигне и с кораб, като има няколко маршрута до континентална Испания и Франция. Въпреки това, поради цената и разстоянието, това си заслужава само за тези, които наистина се страхуват от летене, или за тези, които искат да дойдат със собствен автомобил на Майорка.

Много по-полезни обаче са фериботите до съседните Балеарски острови Ибиса и Менорка.

Ферибот Майорка - Ибиса

Фериботите до Ибиса винаги тръгват от пристанището на Палма, 3-5 пъти дневно в зависимост от сезона и деня от седмицата. По маршрута до Ибиса, най-големия град, плават 2 компании: Balearia и Transmediterranea. Първата от тях разполага с бърз кораб веднъж дневно, който може да измине маршрута за 2 часа, докато на другите им отнема около 3,5 до 4 часа.

Цените на билетите за еднопосочен кораб започват от 50 евро, а след това бързият кораб излиза на 70 евро. Услугите на Балеария винаги са по-евтини, можете да закупите билети онлайн.

Сравнете цените на фериботите до Ибиса

Полети ( Iberia и Air Europa) могат да бъдат закупени на сходна цена по маршрута от Майорка до Ибиса, но след като се изчисли времето, необходимо за придвижване до/от летището и времето за изчакване, лодката излиза по-евтино.

Ферибот Майорка - Менорка

Още по-близо до Майорка, отколкото до Ибиса, е Менорка. Фериботите Balearia и Transmediterranea също плават тук. Всеки от тях обаче отплава от различно пристанище, а цените и времето за пътуване варират значително.

  • Balearia тръгва от пристанище Alcúdia в североизточната част на острова и завършва в Менорка в Ciutadella. Отплава 2-4 пъти дневно, а пътуването отнема от час и половина до 2 часа. Еднопосочният билет струва от 63 до 90 евро в зависимост от часа.
  • Transmediterranea плава от Палма до пристанището на Махон, пътуването отнема 6 часа и обикновено се движи само 1-2 пъти седмично. Въпреки това цената на билета е значително по-ниска от тази на конкурентите и започва от 34 eur в едната посока.

Алтернативно, по този маршрут можете да се възползвате и от връзките на авиокомпаниите Iberia и Air Europa, като цената на еднопосочните билети започва от около 65 eur. В този случай пътуването със самолет вече е съобразено, предвид факта, че по-бързите фериботи не тръгват директно от Палма, а от пристанището на Алкудия, на час път с кола.

Сравнете цените на фериботите до Менорка

Ферибот Майорка - Барселона

Можете също така да вземете лодка до континенталната част на страната. По-конкретно, има редовни линии до пристанищата на Валенсия, Гандия, Дения, но най-популярният маршрут е този до Барселона.

По този маршрут оперират също Balearia и Transmediterranea.

  • Balearia извършва превози от Палма и пристанището на Алкудия. Пътуването от Палма отнема 7,5 часа, а от Алкудия - 6 часа. Цената на еднопосочните билети започва от 71 евро от Палма и 65 евро от Алкудия, като и двата маршрута се изпълняват ежедневно. Евентуалната такса за автомобил е около 100 евро.
  • Transmediterranea отплава ежедневно от пристанището на Палма и пътуването отнема 7,5 часа. За еднопосочен билет плащате 72 eur, а таксата за автомобил е приблизително 115 eur.

Сравнете цените на фериботите до Барселона

Въпреки това, между Майорка и Барселона (и други градове в Испания) си струва да отделите време и средства за пътуване със самолет. Ryanair има най-евтините билети (в промоции и за 10 eur в едната посока, стандартни около 25 eur), но също така и Air Europa или Vueling, например.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.