Vlychada

Vlychada

Плажът Влихада (понякога изписван като Влихада) е смятан от мнозина за един от най-красивите плажове в Санторини. Най-малкото, той ясно показва характера на бреговата линия на острова - грапава, скалиста и с вулканичен произход.

Плажът и варовиковите скали

Плажът Vlychada се състои от сравнително тясна ивица от черен до сив вулканичен пясък с отделни камъчета, която се простира от едноименното село по протежение на питорските варовикови скали. Вятърът е изваял тези скали в странни форми, издълбавайки в тях неправилни пукнатини, жлебове и малки оврази, което създава абсолютно магически аспект на тази част от крайбрежието.

Най-добрите плажни курорти в Санторини

Входът към морето е доста стръмен, което прави плажа особено подходящ за плуване.

Още в началото на плажа, близо до село Влихада, можете да наемете шезлонг и чадър и да се освежите в малкия снек бар. Оттук нататък плажът продължава да бъде чисто естествен и без човешка намеса.

В самия край на плажа ще намерите малък, много уединен плаж Ерос със собствени освежителни заведения и достъп от вътрешността на страната.

Настаняване Vlychada

Село Влихада е един от най-малките курорти на Санторини, което се отразява и на оскъдното предлагане на места за настаняване. На практика единствените възможности за настаняване са малката, но много приятна вила Михалис, с разумни цени между 1 800 и 73 евро на вечер, и къща за гости Porto Villa с подобни цени.

Влихада е идеално място за спокойна почивка, с няколко таверни, малък магазин за хранителни стоки и плажни съоръжения.

Как да стигнете до плажа?

Има автобуси от Фира и Мегалохори до Влихада само 2-3 пъти дневно (отбелязани като Влихада в разписанието ). Определено е за предпочитане да пътувате дотук с кола под наем, която можете да използвате, за да обиколите по-отдалечените плажове по южното крайбрежие.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Санторини.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.