Perivolos

Perivolos

Плажът Периволос е официално най-дългият плаж на Санторини с дължина почти 3 км и е пряко свързан с плажа Периса, който заедно образува непрекъсната ивица от равен пясък с дължина над 5 км. Намира се в малкия курорт Агиос Георгиос, но част от него се простира в Периса.

Най-добрите плажни курорти в Санторини

Плаж и плуване

Периволос е малко по-тих от съседния Периса, но дотук свършват големите разлики. Този плаж също е покрит с черен вулканичен пясък, достатъчно дълъг и широк е и не е претъпкан дори в разгара на сезона. Входът към морето е доста стръмен, но водата е спокойна и големите вълни са рядкост.

Почти по цялата дължина на плажа Периволос са разположени заведения за наемане на шезлонги и чадъри, различни водни дейности и малък път с много таверни, барове и ресторанти. Като цяло средата е много тиха, но в същото време с пълни туристически удобства.

Настаняване Периволос

Предложенията за настаняване са малко по-малко, отколкото в Периса, а и са по-скъпи. В разгара на сезона очаквайте цени между 2000 и 128 евро на вечер в стая с 2 легла. Ние избираме най-добрите места за настаняване в близост до плажа Периволос:

  • Villa Eleftheria - красив и добре оценен апартхотел на самия плаж с цени около 73 евро
  • Atlantis Beach Villa - красив хотел 3* с плувен басейн и голяма градина между Периса и Агиос Георгиос, точно на плажа

Как да стигнете до там?

Има автобуси до Агиос Георгиос по маршрута Фира - Периса на всеки час, цената до Фира е около 2,20 eur.

Лесно е да стигнете до тук и с кола, можете да паркирате навсякъде безплатно.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Санторини.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.