Къде да отседнете в Санторини

Санторини

Разберете кои са най-добрите места за настаняване на гръцкия остров Тера.

Къде да отседнете в Санторини

Въпреки малкото си разположение, остров Санторини е добре подготвен за чуждестранни посетители и всеки ще намери сред курортите този, който най-добре отговаря на нуждите му. За съвети за конкретни хотели или апартаменти на всяко място вижте раздела Какво да видите.

Градове и залези

Ако искате да живеете на ръба на скалата, където са съсредоточени най-големите градове и селища на Санторини, и да се наслаждавате на невероятни залези, изберете една от тези дестинации:

Фира (Тира ) - романтичен град с множество балкони и тераси за наблюдение, той привлича с широка гама от места за забавление и възможности за пазаруване. Това е столицата на острова с далеч най-голям избор от хотели на острова. Цените тук са сравнително ниски благодарение на конкуренцията, като започват от едва 55 евро на вечер.

Оя - построен е в типична цикладска архитектура и привлича туристите с невероятните си гледки и залези. Поради популярността на града, цените на нощувките тук са най-високи от всички на острова.

Мегалохори - романтичен курорт, заобиколен от лозя, идеален за любителите на виното и дегустацията му. В близост се намират два малки плажа - Плака и Терми, до които може да се стигне само пеша.

Имеровигли - подобно на Оя, той привлича с красивите си гледки и залези. Въпреки това морските дейности тук не са идеални.

Плажни курорти

Камари - този курорт е един от най-големите и най-оживените. Ще го намерите на източния бряг в близост до летището. Той е идеален за всички възрасти, с изключение на семейства с малки деца. Тук ще намерите повечето места за настаняване и по-малки хотелски комплекси, като цените започват от 59 евро на вечер.

Периса - вторият по известност курорт е тихо градче с най-дългия плаж на Санторини, където винаги ще намерите своето уединение. Цените в Периса са над средните и една нощувка в хотел излиза около 73 eur.

Влихада - малък курорт в най-южната част на Санторини привлича с красив естествен плаж с варовикови скали и много тиха обстановка със само няколко таверни и хотели. Цените започват от 62 евро на вечер. Наблизо се намира по-големият град Акротири, където предлагането на места за настаняване е малко по-широко.

Цени на хотелите в Санторини

Санторини определено е една от най-скъпите дестинации в Гърция, очаквайте минимални цени от около 44 eur за двойна стая през високия сезон и около една четвърт по-малко през ниския сезон. Можете да спестите пари, като отседнете в къмпинг в Тира или Периса, където нощувка за двама през високия сезон струва около 0 eur 0 eur .

Можете лесно да сравните офертите на booking.com/santorini.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.