Tivoli

Tivoli

Увеселителният парк в центъра на града е построен през 1843 г., което го прави вторият най-стар увеселителен парк в света (най-старият е Dyrehavsbakken, също датски и разположен на около 15 км северно от Копенхаген).

Вижте хотели в центъра на Копенхаген

Тиволи в Копенхаген обаче не е само увеселителен парк с атракциони, а и приятно място за отдих с езеро, много зеленина, ресторанти и кафенета. Паркът в Копенхаген е кръстен на италианския град Тиволи, където римските императори са ходели за отдих и развлечения.

Атракции за деца и приключенци

Наред с традиционните форми на забавление, в парка ще откриете и една рядкост в лицето на най-старото дървено влакче в увеселителен парк - Rutschebanen, датиращо от 1914 г. Заслужава да се спомене и влакчето с виртуална реалност Demon, което на места надхвърля 70 км/ч и 4G претоварване.

Популярна е и 80-метровата верижна въртележка, която се вижда веднага след излизането от централната гара на Копенхаген.

В допълнение към адреналиновите атракции за авантюристите обаче Тиволи предлага и много забавления за по-малките деца или по-плахите посетители.

За пълен списък на всички атракции посетете официалния уебсайт на парка: tivoli.dk/en

За разходка и фойерверки

Увеселителният парк обаче предлага не само атракции, но и красива романтична паркова обстановка с множество магазини, сергии и ресторанти.

Паркът е особено впечатляващ след стъмване, когато местното езеро е осветено от над 100 000 цветни фенера.

Всяка събота от юни до октомври можете да наблюдавате впечатляващ спектакъл с фойерверки в Тиволи, винаги в 23:30 ч.

В Тиволи се провеждат и различни културни събития, театрални представления и концерти. За подробна програма посетете тази страница на официалния уебсайт.

Вход и работно време

Тиволи е отворен през топлите месеци от около края на март до октомври, всеки ден от 11:00 ч. От неделя до четвъртък затваря в 22:00 или 23:00 часа, а в петък и събота - в полунощ.

За подробен график на работното време през годината кликнете тук: tivoli.dk/en/praktisk/aabningstider

Първо трябва да закупите самия вход за парка, който не включва никакви атракции. Цените са, както следва:

  • 155 dkk - Възрастни и деца на възраст над 8 години
  • 70 dkk - деца на възраст от 3 до 7 години

За да използвате атракциите, трябва да закупите Ride Pass, който може да бъде закупен от 169 dkk за най-малките атракции до 299 dkk за неограничено използване на всички налични атракции.

Препоръчваме ви да закупите билети онлайн на официалния уебсайт, тъй като опашките за тези билети са по-кратки.

Настаняване в Tivoli

Паркът се намира точно срещу главната жп гара, където са разположени няколко хотела. Ако искате изключително изживяване и не се интересувате толкова от парите, отседнете точно в парка в едно от най-добрите места за настаняване в Копенхаген, представено от хотел Nimb *****.

За евтини нощувки на цена около 100 евро на вечер, разгледайте City Hotel Nebo ** или Go Hotel Saga **.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Копенхаген.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.