Какво да правите в Копенхаген

Copenhagen

В допълнение към класическите градски разходки и разглеждането на историческите забележителности на града се подгответе за следните дейности в Копенхаген.

ТОП 10 хотели в Копенхаген

Hygge

Ако не сте запознати с това име, запознайте се с него. Hygge е начин на щастлив живот и вътрешно удовлетворение, просто онези моменти, в които ви е добре и сте щастливи. Не знаем защо, но hygge е неразривно свързан със самата Дания.

Седнете на дървен шезлонг на пристанището Nyhavn зад Кралския театър, купете си кафе за вкъщи и му се насладете под акомпанимента на слънчеви лъчи, мирис на море и викове на чайки. Рано или късно, хигиената просто ще дойде.

Пиене на кафе

Датчаните обичат кафето и знаят как да го приготвят добре. В града ще откриете безброй кафенета, както и подвижни колички и продавачи на кафе. Спрете за 15 минути и се насладете на миг истинско скандинавско спокойствие.

Еспресото ще ви струва около 40 dkk и можете да платите с картата си навсякъде, включително и на най-малките улични сергии.

Открийте местните забележителности

Копенхаген може и да не разполага със световноизвестни паметници, но дори и така, само опознаването на историята лесно ще ви отнеме цял ден.

Копенхаген е сравнително млад град и най-старите оцелели паметници обикновено датират от 17-ти или 18-ти век. Най-важните от тях винаги са описани в отделни мини-пътеводители:

Хипарска прохлада в Кристияния

Върнете се в 1960 г. в свободния град Кристиания, създаден от полунезависима анархистка общност. През 1971 г., след като изоставят казармите, хипитата нахлуват в празните сгради и създават своя микронация със собствена валута и закони.

Няма да се изненадате, ако видите сергии, на които се продават различни видове марихуана или хашиш.

Отпуснете се в парка

Идеална за нещо повече от пикник на тревата е кралската градина Kongens Have в центъра на града около замъка Розенборг. Купете си закуски, седнете на тревата или на някоя пейка и се насладете на поредния хигиенни момент.

Само че не разчитайте на твърде много уединение, датчаните просто го обичат тук.

Малко по-далеч от центъра посетете по-големия и по-тих Faelledparken.

Колоездене

Велосипеди, велосипеди и велосипеди навсякъде. Велосипедистите могат да се радват. От 12 000 километра велоалеи в Дания 500 километра са в самия Копенхаген. Наемете велосипед (вижте Транспорт в Копенхаген) и започнете да въртите педалите.

Можете да минете от север на юг през Копенхаген за около половин до един час със спирки. Градът е равнинен, което го прави подходящ дори за напълно неопитни велосипедисти.

Инфраструктурата е перфектна и много безопасна. Единственият недостатък е цената. Ако карате колело цял ден, това ще ви струва повече от два пъти по-скъпо, отколкото пътуването с обществения транспорт.

Не само с деца до увеселителния парк

Забавлявайте се във втория най-стар увеселителен парк в света , Тиволи.

В градския парк, в който плащате 155 dkk за вход и в идеалния случай още 290 dkk за неограничени разходки, има влакчета, атракциони и обикновени атракциони. За повече информация за парка вижте описанията в рубриката "Места за посещение в Копенхаген".

Еднодневна екскурзия до Малмьо

Ако разполагате с повече време в Копенхаген и не знаете какво да правите по-нататък, отправете се през моста Йоресунд към Малмьо, Швеция. Самото пътуване е голямо приключение, тъй като ще преминете по втория по дължина мост в света, който е дълъг 16 км.

В Малмьо какъв по-добър начин да стигнете до плажа от това да наемете велосипеди на жп гарата.

Билети до Малмьо можете да закупите от павилионите на централната гара в Копенхаген H или най-евтино от автоматите на Skånetrafiken, обозначени с шведското знаме. Пътуването отнема 35 минути, а билетът струва 135 сек. Влаковете се движат 2-4 пъти на час по маршрута.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.