Strøget

Stroget

С дължина 1100 метра Strøget е една от най-дългите търговски улици в Европа. Въпреки че пазаруването в Копенхаген не е много рентабилно, все пак се разходете по нея. Тя е жива и здрава, а освен това се намира в самия център на града и стъпките ви така или иначе ще са насочени натам.

Вижте цените на хотелите в центъра на Копенхаген

В единия край се намира кметството Københavns Rådhus, а в другия - старото пристанище Nyhavn.

Булевардът минава през важния площад Nytorv или покрай църквата Helligaandskirchen.

Пазаруване на улица Strøget

Улица Стрьогет е превърната в пешеходна улица през 1962 г. и мярката бързо се радва на голям успех. Започват да се появяват нови ресторанти, барове и магазини и в рамките на няколко години Strøget се превръща в главната търговска улица в Дания, каквато е и до днес.

В близост до площад Kongens Nytorv, Strøget е предназначена за скъпи марки като Prada, Louis Vuitton, Dior и други. В посока към кметството ще попаднете и на обичайните магазини за дрехи, бижута и часовници от среден и по-нисък клас.

Цялата улица Стрьогет е осеяна с ресторанти, които препоръчваме да избягвате. Цените тук са най-високите в Копенхаген и не винаги отговарят на качеството.

Улични художници

Стрьогет е популярно място за улични артисти и различни малки туристически атракции. Изпълненията на различни музиканти или фокусници са най-често срещани около площад Амагерторв.

Винаги бъдете нащрек, ако изпълнителите се опитат да се приближат директно до вас. Дребните измами и туристическите капани са много разпространени тук.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Копенхаген.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.