Nationalmuseet

Nationalmuseet

Националният музей на Дания е най-голямата музейна институция в страната и предоставя подробна информация за културната история на Дания и света.

Разглеждане на хотели в центъра на Копенхаген

Музеят е идеална дестинация за посещение при лошо време, а също и за всеки, който иска да се запознае по-отблизо с историята на Дания и скандинавските народи като цяло. Основната сграда се намира на улица Стормгаде в самия център на града.

Изложби и забележителности в музея

Основната част от постоянната експозиция обхваща повече от 14 000 години от историята на Дания - от ледниковия период през викингите до наши дни.

Датската култура и развитието на нацията са във фокуса на по-голямата част от постоянната експозиция на музея. Ще видите археологически артефакти, а много популярна част е зоната, посветена на викингите, с много предмети, включително викингски кораби.

Общо в музея ще прекарате около час и половина.

Входни такси и работно време

Музеят е отворен от юни до септември всеки ден от 10:00 до 18:00 часа. Между октомври и май е отворен всеки ден с изключение на понеделник от 10:00 до 17:00 ч.

Цената на билета е 120 dkk, като за непълнолетни и деца под 18 години е безплатен.

Официален уебсайт и възможност за закупуване на билети онлайн: en.natmus.dk.

Какво да видите наоколо

Открийте всички места, които трябва да видите в Копенхаген.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.