Къде да отседнете в Копенхаген

Copenhagen

Копенхаген е малък и компактен град. Ето защо намирането на подходящо място е практически безпроблемно. Повечето от хотелите се намират в самия център на града, някои са разположени между летището и града, а само няколко хотела могат да бъдат намерени на север в Ньоребро.

Къде да отседнете в Копенхаген

Основните хотели са в централната част на Копенхаген. Тук има смесица от хотели с няколко звезди, предимно три и четири звезди, до по-малки кабинкови хотели и хостели.

Ако за вас не е приоритет да излезете от хотела си директно на площада в центъра на града, изберете хотели покрай метрото в южната част на Копенхаген. Те са по-евтини.

Евтини хотели

Хотелите с марките Cabinn, Wakeup или Go ще предложат най-евтиното настаняване в Копенхаген. Стаите са много малки, но модерни и напълно достатъчни за една до три нощувки. Най-ниските цени започват от около 80 евро за стая за двама.

 • Cabinn City ** - Разположени са в самия център на Копенхаген, близо до парк Тиволи и централната жп гара Кобехавн. По-евтините стаи са с две единични легла и всички разполагат със самостоятелни бани. Ако се нуждаете от закуска, купете стая със закуска - по-късните покупки винаги са по-скъпи.
 • Cabinn Metro ** - Този хотел се намира до гара Ørestad, от която има връзки до центъра на града и летището. Непосредствено до хотела се намира търговски център със супермаркет и няколко заведения за бързо хранене. Стаите са със самостоятелни бани.
 • Go Hotel Saga ** - По-малкият хотел е в непосредствена близост до гара Kobenhavn в посока центъра. Повечето стаи са с общи, но чисти и добре поддържани бани. Най-евтината стая тук струва 60 евро. Стаите със самостоятелни бани винаги струват с около 20 евро повече.
 • Wakeup Copenhagen Bernstorffsgade ** - Този хотел също е близо до централната жп гара. Но той е малко по-далеч покрай реката. Той предлага велосипеди под наем (срещу заплащане). Стаите са със самостоятелни бани.
 • Wakeup Copenhagen Borgergade ** - В самия център на града, само на 250 метра от Новия кралски площад, се намира този модерен хотел. Той предлага както класически двойни стаи, така и семейна стая за 4 души.

Ако пътувате самостоятелно, разгледайте общежитията или леглата в общите помещения на всеки хостел. Намерете над 40 хостела на адрес hostelworld.com/copenhagen.

Хотели от международни вериги

Логично, скандинавските вериги Scandic и Nordic имат най-голямо представителство на хотели, принадлежащи към международна хотелска верига в Копенхаген. Ако търсите истински международни вериги, имате този избор.

Цените обикновено са около 140 евро за хотели с три и четири звезди. Петзвездните хотели струват 200 eur и повече на вечер за двама.

 • Best Western Hotel Hebron *** - Този нискобюджетен хотел ще намерите близо до гара Кобенхавн и само на 5 минути от парк Тиволи. В хотела можете да наемете велосипед. Хотелът може да бъде резервиран и директно на bestwestern.com.
 • The Huxley Copenhagen BW Premier Collection **** - Друг хотел от веригата Best Western се намира в центъра на града, близо до живописния и туристически крайбрежен квартал Nyhavn. Стилните стаи носят отпечатъка на известни джаз музиканти. Определено ви препоръчваме да закупите стая с богата закуска на шведска маса. Хотелът може да бъде резервиран и директно на bestwestern.com.
 • AC Hotel by Marriott Bella Sky Copenhagen **** - Дизайнерският небостъргач с две кули се намира до метростанция Bella Center или жп гара Ørestad на границата между центъра на града и летището. Препоръчваме ви го, ако искате да се насладите на незабравима нощна гледка към града. Всички стаи са с големи френски прозорци.
 • NH Collection Copenhagen ***** - Този петзвезден хотел се намира на остров Кристиан, точно на крайбрежната улица и само на няколко крачки от метростанция Кристианшавн. Първоначално сградата е била банкова, но през 2021 г. е реновирана и превърната в този невероятен хотел. Фантастичната закуска е задължителна за всеки, който прекарва нощта в този луксозен хотел.
 • Copenhagen Marriott Hotel ***** - Под парка Тиволи, недалеч от централната жп гара, на брега на морето ще откриете още едно петзвездно бижу на Копенхаген. Излезте на терасата, настанете се на предоставените шезлонги и изпитайте пословичния хидж. Хотелът разполага с класическа парна сауна и фитнес зала. Това е един от най-скъпите хотели в Копенхаген.
 • Radisson Collection Royal Hotel ***** - Над централната гара Кобенхавн се намира друг петзвезден дизайнерски хотел, проектиран от Арне Якобсен. Този хотел е първият небостъргач в Копенхаген и предлага най-добрата гледка към целия град. В стаите са разположени емблематичните столове "Лебед" и "Яйце".

Копенхаген не е от най-евтините европейски столици. Но повярвайте, че няма да съжалявате в случая с горепосочените хотели.

Цени

Дания не е евтина, а в Копенхаген това важи с двойна сила. Подгответе си достатъчен бюджет за хотел, тъй като най-евтините места за настаняване трудно се намират под 80 евро на вечер и стая за двама души, дори в случаите на хостели и споделени стаи. Ако тръгнете със 120 eur на вечер, няма да останете изненадани.

Ако обичате комфорта и разчитате на доказано качество в лицето на хотелите Scandic или Nordic Choice, предвидете бюджет между 120 eur и 200 eur на вечер със закуска. Цените на други вериги са от 130 eur нагоре без закуска.

Ако си мислите, че може да спестите пари, като отседнете в хостел, няма да останете приятно изненадани. Цените и тук не падат много и няма да намерите много стаи под 40 eur. Ситуацията е по-добра през зимата, отколкото през лятото.

Тази статия може да съдържа партньорски връзки, от които нашият редакционен екип може да получи комисиони, ако кликнете върху връзката. Вижте нашата страница за рекламна политика.